Virtuális séta az írás és a szerverek világában

Blogot írni azért is szeretek, mert egy csomó olyan dologgal találkozom, amivel azelőtt, a blogírás előtt, nem találkoztam. Régebben, ha valaki írni szeretett volna, fogott egy papírt, meg egy ceruzát és így fejezte ki a gondolatait. Ez elég materiális közeg. Manapság viszont felfoghatatlanul hatalmas virtuális terület áll a rendelkezésünkre, hogy kifejezhessük magunkat.

Ilyen, és ehhez hasonló gondolatok a szaladgáltak ma a fejemben. Arról szerettem volna ma írni nektek, hogy hogyan zajlik egy szöveg megírása, tehát magáról a szövegről akartam szövegelni. De ahogy ezen gondolkodtam, egyszerűen nem tudtam elengedni a virtuális lét és terület megfoghatatlanságát. Az adattárolást. Régen, ezek a telefirkált papírok az íróasztal fiókjában landoltak, jobb esetben egy nyomdában. De mi van azokkal a szavakkal, amiket ide gépelek be a hófehér lapot imitáló digitális kockába?

https://rackforest.com/szolgaltatasok/vps/

Nem hagyott nyugodni az adattárolás gondolata, ezért félbehagytam az éppen írt cikket és kicsit körülnéztem, hogy más humán beállítottságú embereket is foglalkoztat-e a kérdés. Kutatásom során egy sokkal nagyobb segítséget találtam, mint amire számítottam. A https://rackforest.com/szolgaltatasok/vps/ oldal egy olyan szolgáltatóhoz tartozik, akik azzal foglalkoznak, hogy a különböző cégek adatainak tárolásához biztosítanak virtuális szervereket. Ami nekem a legjobban tetszett, hogy van saját blogjuk is, ahova számomra is nagyon hasznos tartalmakat töltenek fel. Az egyik itt található bejegyzés például arról szólt, hogyan tehetjük biztonságosabbá a saját weboldalunkat. Sok mindenre rávilágítottak, amikre eddig én magam sem gondoltam. Abban például biztos vagyok, hogy az admin belépésemen  lesz mit dolgozni.

De a blog mellett még nagyon sok hasznos információ található ezen a felületen. Összességében egy nagyon logikus felépítésű honlapról van szó. Számomra nagyon bizalomgerjesztő a dizájn is. Ennek köszönhetően könnyen megtaláltam a válaszokat a kérdéseimre az adattárolással kapcsolatban is. Ráadásul, ahogy végigfutottam a különböző lehetőségeket, nagyon sokféle szolgáltatást kínálnak. A kis- és a nagyvállalatok is biztosan megtalálhatják pontosan azt, amire nekik szükségük van az adataik tárolásához. És ami különösen megragadta az én figyelmemet, az a különböző jótékonysági szervezetek támogatása, illetve a velük való együttműködés. Ha egyszer eljutok odáig, hogy saját virtuális szerverre lesz szükségem, biztos, hogy őket keresem majd fel először!