Esküvői tervek, napelem rendszer

A hétvégén esküvőn voltunk. Mondanom sem kell, hogy meseszép idő volt Igaz, hogy a szél fújt egy kicsit, de az idő azért kegyes volt, mert verőfényes napsütéses időt kaptunk.

Az esküvői előkészületek

Az unokatestvérem esküvőjére mentünk Liliére.  Én már csütörtökön este elutaztam, hogy segítsek neki, és hogy még este egy kicsit mulassunk. Szegény borzalmasan izgult már akkor, mondtam is neki, hogy még van pár nap vissza, hogyan fog aludni, és kipihenni magát.

Voltunk minden féle csajos programon. Ahogy illik ilyenkor, kényeztettük magunkat. Lili legjobb barátnője Zsuzsa is csatlakozott hozzánk, így hármasban voltunk minden felé. Isteni masszázson voltunk, és sikerült olyan helyet találni, ahol egyszerre hármunkat is tudtak fogadni. Bár ez nem ritka egy nagyvárosban, ezen csak én csodálkoztam.

Szóval elkísértem manikűröshöz, és pedikűröshöz is. Voltunk ahogy illik ilyenkor kozmetikusnál is, hogy szépek legyünk a nagy napra.

Az esküvő napja

Na itt már az izgalom a tető fokára hágott. Igaz, hogy nem a régi időkben vagyunk, de az utolsó estét külön töltötte a leendő pár. Mi még este beszélgettünk, és a másnapi izgalmakat egy kis fehér borral próbáltuk enyhíteni. Olyanok voltunk mint régen gyerek korunkban, de ezt meg is beszéltük.cake-544725_640

Nem is tudom, hogy hol kezdtük először. Talán a smink volt az első ha jól emlékszem, és aztán a fodrász. Lilinek hosszú szőke haja van, és úgy döntött, hogy loknikat szeretne az esküvőre, és mivel fátyolt nem akart, így apró gyöngyök kerültek a hajába. Gyönyörű volt. Minden úgy lett megtervezve, hogy Ádám a leendő férj csak egyben láthatja. Még a ruha is titokban volt előtte tartva. Csak gondolkodott, hogy hosszú lesz, vagy a mostani divat szerint elől rövid, hátul hosszú, hagyományos vagy sem… Mindig faggatta Lilit azt mesélte, hogy mégis milyen lesz? Persze az ő esküvői ruházatát közösen választották ki…

Emlékszem az első pillanatra amikor Ádám végül meglátta Lilit. Azt hiszem, hogy abban a pillanatban mindenki arra vágyott, hogy egyszer úgy nézzen rá valaki mint őrá a párja. Könnyek folytak Ádám arcán, és ez mindent elárult.

A lakodalom

Nem nagy lakodalom volt, persze ma mi számít nagynak? Talán 86 fő volt a létszám, de nem biztos, hogy pontosan emlékszem.

Minden csodás volt, a hagyományos húsleves, a sültek, a saláták, köretek, és a torta. az valami csodás volt. Olyan gyöngyökkel volt díszítve, mint ami Lili ruháján is. Minden összhangban volt egymással. A menyasszony táncból egy napelem rendszert szeretnének majd feltetetni a házra. Persze ha nem jön össze, akkor is meglesz majd nekik, csak akkor egy kicsit később.

Remélem, hogy az én esküvőm is egyszer majd ilyen csodás lesz, mint az övé, csak még meg kell találni az én hercegemet is.