Nem csak pizzát, de argon gázpalackot is lehet Siklósra rendelni

A siklósi fémfeldolgozó állást hirdetett. Védőgázos hegesztés szakterületen. Én régóta vagyok a fémiparban, de ilyen terű tapasztalataim ne éppen utolérhetetlenek. De már rég óta szeretnék területet váltani és úgy voltam vele, hogy ha leadom a jelentkezésemet, veszíteni nem veszíthetek. Mivel tényleg a fémfeldolgozás egyéb területein magas a szakmai tapasztalatom, valamint a hegesztés sem teljesen idegen. Tehát beadtam a jelentkezésem és türelmesen vártam.

Pár hét múlva felhívtak a gyárból és behívtak egy személyes elbeszélgetésre. Itt különböző kérdéseket tettek fel a védőgázos hegesztés kapcsán, melynek legfontosabb része az volt, hogy milyen gázt is használnak ehhez a hegesztési módhoz.

Természetesen ennyire azért jártas vagyok a dologban, illetve utána is néztem azért, mégis csak az ember felkészülten megy egy ilyen interjúra, ahol a leendő munkájával kapcsolatos kérdések tömkelege az elvárható. Szóval helyesen megtudtam válaszolni, hogy ez bizony az argon gáz.

A beszélgetés jól sikerült és egy hétre rá, kaptam egy hivatalos értesítőt, miszerint sikeresen felvettek az új pozícióba, megkaptam az állást.
Hogy teljesen őszinte legyek, először nem is akartam elhinni, mert bár szerettem volna területet váltani, nem hittem, hogy nem lesz nálam jobb szakember. De nem volt. Tehát megkaptam a munkát, aminek elképesztően örültem és alig vártam, hogy kezdhessek.

Egy kis ugrás a történetben, a második munkahetemen, amikorra már kezdtem egyre jobban belejönni a munkámba, egyszer csak kifogyott a gázpalackom. Teljesen el is felejtettem, hogy ez megtörténhet, és ezáltal megáll a munkafolyamat.

Azonnal mentem a felettesemhez és jelentettem neki, hogy mi a helyzet. Mire ő teljesen higgadtan csak annyit válaszolt, hogy semmi gond, máris intézkedik az ügyben. Elszaladt a telefonjáért és feltárcsázott egy számot. Mint kiderült a gázpalackfutárt hívta. Az ügy végtelenül hamar került felgöngyölítésre. Csak bediktálta a palack adatait, a méretét a töltését, hogy milyen gáz van benne és a futár, már egy órán belül kint is volt a helyszínen a palackkal és egy szempillantás alatt ki is cserélte.

Nem hittem a szememnek. Olyan hamar kicserélte az argon palackot, amilyen hamar én a sarki boltból nem érek vissza. Pedig az ember azt gondolná, hogy ez egy igen csak kacifántos és hosszan tartó folyamat.

A lényeg, hogy technikailag tartottam egy ebédszünetet és utána már folytattam is a munkát, a frissen töltött argon palackkal. Örültem, hogy nem kellett hazamennem és annak is, hogy így már tudtam, hogy ha legközelebb kifogyna, akkor nem kell pánikba esni, csak tárcsázom a palackfutárt és már meg is vagyunk. Jó, hogy van ilyen típusú szolgáltatás is.