Végre elkészül a webáruházunk!

webáruház készítésEzt a kis sztorit azért írom le Nektek a blogomra, mert annyira nagy most az örömöm, hogy meg kell veletek osztanom!

Teljesen izgatott vagyok, végre nekem és a barátnőmnek is lesz webáruházunk! De elmesélem az előzményeket is…

Minden úgy kezdődött, hogy a barátnőmmel együtt elkezdtünk gondolkozni azon, hogy csináljunk egy közös üzletet. Sokat gondolkoztunk, hogy mi az, amivel szívesen foglalkoznánk mind a ketten és otthon is vagyunk a témában. Én persze azonnal az autós témát hoztam fel, Szimi pedig a mopszokat.

Nehezen jutottunk dűlőre, de végül sikerült. Úgy döntöttünk, hogy az utazás, turizmus és gasztronómia azok, amik mindkettőnkhöz közel állnak és szívesen foglalkozunk velük. Ennek az lett a vége, hogy diák utakat kezdtünk el szervezni, csomagokat összeállítani. Ebben van étterem, turisztikai látványosságok meglátogatása is. Azért kifejezetten a diákok számára szervezettek utakra összepontosítunk, mert huszonévesen mi is imádtunk utazni és bizony, nem mindig volt feneketlen a zsebünk. Persze ez rendben is van így, mert megtanultunk spórolni és értékelni mindig kisebb utat, spontán dolgokat. A spontaneitás amúgy is elég jellemző ránk. Simán elaludtunk a kocsiban egy Duna parti sütögetés után Zebegényben. Volt olyan is, hogy kedvezményes repülőutakra vadásztunk azért, hogy világot láthassunk. Egyszóval, nagyon is jól tudjuk, hogy habár a diákok kreatívak, nekik is kell némi pénz ahhoz, hogy útnak indulhassanak. Nagyon jó kis marketingtervet írtunk és szerettünk volna azt is, ha az interneten a saját honlapunkon kívül webáruházban is jelen tudnánk lenni. A webáruház készítés feladatát a lehető legjobb cégre bíztuk. Ezt onnan tudjuk, hogy nekem, és Sziminek is van egy-egy olyan ismerősünk, akiknek ők csinálták a webáruházukat. Alaposan kikérdeztük őket és csak ezután hoztuk meg azt a döntést, hogy felvegyük velük a kapcsolatot.

A cégről azt kell tudni, hogy nagyon kreatívak, rugalmasak, innovatívak, nyíltak és megbízhatóak. Úgy gondolom, ezek a legfontosabb szempontok ebben az iparágban, így nyugodtan bíztuk rájuk a feladatot.

Az elsődleges szempontjaink a következők voltak. Szerettük volna, ha a diákok stílusára épülne fel a dizájn. Fontosnak tartottuk azt is, hogy ne kelljen sokáig kutatniuk a számukra leginkább megfelelő ajánlat után, hanem minden instrukció világos legyen, és oda vezesse őket, ahova jutni akarnak a webáruházunkban.

Egyébként mielőtt kilyukadtunk ehhez a céghez, sok konkurens honlapon és webáruházban jártunk. Hosszas kutatások után összeírtuk, hogy nekünk mikre kell figyelni, mik a többiek gyenge pontjai. Természetesen nem csak az ő gyengeségükre építettünk. Megláttuk a jó dolgokat is és igyekeztünk az ötleteket továbbgondolni és valami sokkal jobbat kihozni belőle. Kaptunk is ihletet és ez alapján állítottuk össze a webáruházunk felépítésének a stratégiáját.

Amikor elkészült az általuk felépített webáruház, elkezdtük hirdetni különböző felületeken és egy marketingest is felvettünk. Természetesen nem állandó munkatársnak vettük fel, ő alkalmi megbízásokat kap tőlünk, mert így jobban megéri nekünk anyagilag, legalábbis az elején. Fontos nagyon, hogy az elején minden forintot jó helyre rakjunk és matekozzunk, mert egy kezdő vállalkozásnál mindig fontos a prioritás. Tudni kell, hogy mit mi után akarunk, mi a leglogikusabb döntés egy adott helyzetben és nagyon fontos, hogy türelmesnek is kell lenni. Nem szabad mindent azonnal akarni és belekapni olyan dologba, aminek nincs biztos alapja.

Amit tudni kell még rólunk, hogy imádunk motorozni. Ezt csak azért írom le, mert nem szeretném, ha csak a munkáról beszélnék. Természetesen fontos, hisz az életünk nagy részét a munka tölti ki, és nagyon nem mindegy, hogy milyen a munkánk, mert ez nagyban befolyásolja az életünket és azt, hogy hova jutunk és milyen úton. A motorozás már régi és nagy szerelme mindkettőnknek. Már 16 évesen robogóztunk, és mint minden fiatal, mi is jártunk bandázni robogókkal. Szimivel is egy ilyen motoros találkozón ismerkedtünk meg https://sikloskisterseg.hu/motoros-talalkozora-mentunk/, és azóta tart a mi szerelmünk is. Ő egyébként mindig népszerű volt a fiúk körében, többek közt azért is, mert minden fiúnak tetszett, hogy velünk motorozik. Persze ahogy nőttünk, kezdtünk kiszakadni ebből a társaságból és egyre nagyobb motorra váltottunk. Most mindkettőnknek túramotorja van és imádunk kirándulni. Szépen lassan felszereljük minden extrával a motorjainkat és utána jöhet a következő célkitűzés. Úgy gondolom, hogy azért működik ilyen jól a mi kapcsolatunk, mert mindig vannak terveink. Természetesen elérhető célokat tűzünk ki magunk elé, de nem kis célok mégsem. Olyan dolgot tekintünk célnak, amiért keményen meg kell küzdeni. Ami olyan, hogy simán az ölünkbe hullhat, az nem cél.

Visszakanyarodva munkához

Ez is egy olyan közös projekt volt, amiért bizony sokat kellette tennünk. Az elsődleges cél az volt, hogy magunknak keressük a pénzt és azzal, amit szeretünk. Kutakodhat az ember a tökéletes munkahely után. A tökéletes munkahely az lesz, amit mi alkotunk meg magunknak. Ahol mi szabjuk a munkafeltételeket, saját magunkat motiváljuk és a magunk urai lehetünk. Ennek fényében be kell ismernünk, hogy az egész vállalkozást nem vehetjük a nyakunkba, még akkor sem, ha ketten kezditek el, mint mi is. Nem értünk minden munkafolyamathoz, kellenek olyanok, akik ezt tanulták, van tapasztalatuk és tudnak segíteni. Nem szégyen segítséget kérni és ezért fizetni, minden sikeres vállalkozó így csinálja, ezt jobb, ha tudod. Az a szégyen, ha a makacsságod miatt besülsz, pedig tudod, hogy az adott dologhoz nem értesz, te mégis megpróbálod és elszúrod az egészet. Egy szó, mint száz, szeretném, ha Te is ésszerűen építenéd fel a saját kis vállalkozásodat és valóban sikeres lennél abban, amit szeretsz csinálni.