Fűtés klímával, nem érdemes kihagyni!

Ebben a bejegyzésemben a klímákról, és főleg a fűtésre optimalizált klímákról szeretnék ejteni néhány szót. Napjainkban egyre inkább elterjednek a klíma rendszerek. Mert hatékonyat, olcsóak, és egyre jobb minőségben szerezhetőek be. A folyamatosan változó környezeti tényezők miatt nagyon komfortossá tudja tenni egy klíma az otthonunkat. Legyen hőség vagy épp hideg, egy klíma minden problémára megoldást nyújt.

És hogy miért beszélek nektek erről? Nemrég szereztem be egy fűtésre optimalizált klímát otthonra, és életem egyik legjobb döntése volt! Ezért szeretném Veletek is megosztani a tapasztaltaimat remélve, hogy segítségetekre lesz a döntésben.

A dolog úgy kezdődött, hogy egyik télen elhatároztam, nem jó ez így hogy ennyire magas a rezsi állandóan, ez ellen tenni kell valamit. Egy kis számolgatás után arra jutottam, hogy megéri korszerűsíteni és befektetni egy kicsit, ha aztán csökkenne a havonta fizetendő összeg. A nyílászárók cseréjével kezdtem. Egyrészt elég régiek voltak már, és ezért rájuk fért a csere, mert rengeteg meleget engedtek ki a kiszökő levegővel együtt. Másrészt esztétikailag sem voltak már a toppon a régi ablakaim.

De ez után is úgy gondoltam, hogy lehetne még tenni, hogy gazdaságosabb legyen a háztartás. És ha már felújításba kezdtünk, inkább legyen meg minden most, egy füst alatt, ahogy mondani szokták. Ezért aztán nézelődtem még az interneten, hogy mit érdemes beszerezni, és kérdezősködtem az ismerőseimtől is. Egyik barátnőm ajánlotta, hogy talán érdemes áttérnem az elektromos fűtésre.

Először teljesen megdöbbentem. Hiszen elektromos árammal, nem sokkal drágább fűteni? Úgy hallottam, egy egész vagyon. Mint kiderült, ez nem egészen van így. Egyes esetekben bizony nem éri meg elektromos rendszert használni, főleg ha túl nagy a befűtendő légtér, vagy pedig az épület nem alkalmas erre. De az én esetemben, egy egy szobába, bizony jobban megérné a dolog.

Rengeteg lehetőség van, ha az ember elektromos fűtést szeretne, alig tudtam hogy hol kezdjem a válogatást. De aztán megtaláltam a klímát fűtésre. Ezeket a berendezéseket úgy találták ki, hogy fűteni és hűteni is lehessen velük. Így két legyet ütünk egy csapára.

Mindig is szerettem volna egy klímát, a forró nyarakon el is döntöttem, hogy bizony beszerzek egyet, mert ez így tarthatatlan állapot. A lakás nagyon gyorsan felmelegedett, és utána sehogy sem lehetett kitessékelni a forróságot. Pedig minden régi trükköt próbáltam, a sötétítő behúzásától kezdve a ventilátorig. De egy klíma mindent megoldana. Végül aztán elmaradt az annyit emlegetett beruházás több ok miatt is, amiket most nem annyira szeretnék részletezni. De végre úgy éreztem, tényleg rá tudom szánni magam a lépésre.

Főleg így, hogy a fűtési problémámat is megoldaná! Egy klímával történő fűtésnek rengeteg előnye van. El is kezdtem nézelődni fűtésre optimalizált klímák után az interneten. Rengeteg volt a találat, alig tudtam válogatni. De végül megakadt a szemem meg remek weboldalon, ahol nagy választékban árultak klímákat fűtésre.

Ezek a klímák modern hőcserélő inverteres rendszerrel működnek, ami sokkal gazdaságosabbá teszi a fűtést. Ezen kívül, rengeteg a nagyon hasznos funkciója ezeknek a klímáknak.

Tudnak például automatikus újraindítást. Ez azt takarja, hogy ha véletlenül áramszünet van, amint visszatér a áram, a klíma újraindul a beállításaival. Nem kell azon aggódunk, hogy esetleg elveszik minden. Aztán ott van a gyerekzár. Ami nagyon hasznos, ha kisgyerekünk van,mint ahogy nekem is ott van Marcika aki, 4 éves és mindent megtapperol meg elnyomkod. Legutóbb is megkaparintotta a tévé távirányítót, és alig tudtam visszaállítani utána az eredeti programokat. De a klímával nem lesz ilyen baj, mert ha bekapcsoljuk, akkor a távirányítóval nem lehet elnyomkodni a beállításokat, egészen addig, amíg ki nem kapcsoljuk a gyerekzárat.

Tudjuk a klímát időzíteni, ami azt jelenti, hogy be tudjuk állítani hogy mire hazaérünk a munkából, kellemes hőfok fogadjon minket otthon. Mondanom sem kell, hogy ez mennyire kényelmes tud lenni. Hogy egyből a kellemes lakásba érkezünk, és nem azután kell várakozni hogy megfelelő legyen a hőmérséklet, miután hullafáradtan hazaestünk. De a kényelmességet szolgálja még az is, hogy be tudunk állítani egy hőfokot, amit a klíma folyamatosan tart. Tehát, kiválasztja a megfelelő ventilátor fokozatot, és a hűtés/fűtés üzemmódot. Így nem nekünk kell állítgatni, hanem automatikusan mindig a megfelelő hőmérsékletet tartja.

A klíma a saját működésének optimalizálásáról is gondoskodik helyettünk. Képes automatikus hibakeresésre, amivel beazonosítja a probléma okát. Így leegyszerűsíti a karbantartást. Nem kell találgatni, hogy vajon mi lehet a probléma, mert a klíma automatikusan megmondja hol van a baj. Az intelligens leolvasztással pedig megvédi az elektromos egységet és ezen kívül jobb hatásfokot tesz lehetővé. Alaplemez fűtéssel pedig megakadályozza, hogy megfagyjon a kondenzvíz, ami igazán jó, mert a kondenzvíz megfagyása nagy károkat eredményez.

A komfortra is nagy hangsúlyt fektettek a klíma készítői. Egyrészt képes turbó üzemmódra, amivel nagyon gyorsan el tudja érni a kívánt hőmérsékletet. Másrészt, pihenni is lehet mellette a csendes üzemmódnak köszönhetően, ami mind a benti, mind a kültéri egységnél is csökkenti a zajt. Nem kell hát lemondanunk a kellemes időről egy kis szunyókálás kedvéért sem! És a gyerekek sem fognak felébredni délutáni sziesztájukból, ha mi egy kicsit hidegebbet vagy melegebbet szeretnénk.

Ezek a klímák még a levegő páratartalmát is csökkentik, hogy még kellemesebben érezhessük magunkat. Ezen kívül az egészségünk megőrzésében is nagy szerepet játszanak. Mert kiszűrik a levegőből a szennyeződéseket és az élő baktériumokat közömbösítik az elektrosztatikus szűrő segítségével. A filterek ráadásul kivehetőek ás moshatóak, így nagyon egyszerűen tisztíthatóak. Az aktív szén réteg pedig semlegesíti a kellemetlen szagokat.

És ami a legjobb, a klímák működése energiatakarékos. Készenléti állapotban a fogyasztás mindössze 0,5 W! ÉS széles spektrumú hőmérséklet mellett is kitűnően funkcionál, -15°C és 43 °C között is tökéletesen üzemel.

Engem teljesen meggyőztek ezek az információk, hogy nekem szükségem van egy fűtő klímára. És ha ez nem lett volna elég, az áruk is rendkívül barátságos volt.Továbbá rengeteg akciós termék közül válogathattam. A minőségben pedig nem lehetett csalódni, ezt mutatta a 3+2 éves kiterjesztett garancia is.

Az árban benne van a szerelés is. A szerelők nagyon jó fejek voltak,és pikk-pakk be is szerelték a kültéri és beltéri egységet egyaránt. Ezzel be is fejeződött a felújítás,és most már sokkal takarékosabban tudok fűteni télen, nyáron pedig, nem kell a hőségtől sem tartanom.

Én nagyon elégedett vagyok az eredménnyel, azért szeretném javasolni mindenkinek, aki hasonló cipőben jár mint én, hogy szerezzen be egy klímát fűtésre! Higgyétek el, ez a létező legjobb választás, biztosan nem fogjátok megbánni. Remélem hasznosnak találtátok a cikkemet, és a történetem segített a jó döntés meghozásában.