Hétfői okos blog: mindent a porszívókról

Kedves olvasóim, követőim, kukkolóim! Csodaszép hétfő reggelt kívánok mindenkinek! Remélem olyan jól indult a napotok, mint nekem. Ma azzal kezdem a blogolást, hogy elmesélem a reggelem, majd egy hasznos témát fogok boncolgatni. Nos ébredés után készítettem egy kávét és kiültem a teraszra elolvasni egy kis rész a kedvenc könyvemből, majd lecsekkoltam a blog üzeneteit, majd válaszoltam is rájuk. Aki még nem kapott választ, ne aggódjon, ami késik nem múlik. Eszembe jutott, hogy már itt az ideje egy alapos takarításnak otthon, hiszen lassan elmúlik a tavasz és érkezik hatalmas léptekkel a nyár. Szóval fel is mértem miket kell csinálnom, megnéztem minden eszköz meg van-e hozzá, írtam egy listát, hogy mit kell venni és arról is, hogy mit mikor fogok megcsinálni.

Elkezdődött a nagytakarítás hete! Ti szoktatok nagytakarítást csinálni? Ha igen, akkor mikor? Milyen rendszerességgel? Segít benne valaki vagy egyedül csináljátok? Mi a kedvenc házimunkátok, ha van ilyen? Mi az, amit utáltok csinálni? Kommentben válaszoljatok ezekre a kérdésekre, mert nagyon kíváncsi vagyok. Ha van kedvetek osszátok meg velem és egymással is Kedves Olvasók a szokásaitokat, tapasztalataitokat és tippjeiteket.

Most pedig jöjjön a blog témája, ha már takarítás hete van, akkor itt is ilyesmi téma lesz, mégpedig a porszívó vásárlás. Hogy miért ez? Mert nem olyan régen volt tapasztalatom, egy igen kellemes tapasztalatom egy porszívó webshop termékeivel. Pontosítok, mert ez nem csupán egy porszívó webshop, ugyanis minden egyes termék megtalálható rajta, ami a házba, a ház köré vagy egyáltalán csak úgy az embernek szükséges. Vannak elektronikai cikkek, biztonság és világítás technikai termékek, gyerekeknek játékok, vannak kerti szerszámok és tartozékok, autó alkatrészek, háztartási cikkek, irodaszerek és még jó sokáig sorolhatnám mi mindent lehet itt venni. Szóval valóban, a BestMarkt nem csupán egy porszívó webshop, hanem annál sokkal több.

Azért szeretem és ajánlom nektek is ezt az oldalt, mert rengeteg, de tényleg elképesztő sok termék van, ha itt nem találod meg a tökéleteset, akkor sehol sem fogod. Csak mondok egy példát, porszívóból például 758-féle van jelenleg az oldalra feltöltve. Ez ám a választék, ugye? Ezen kívül, az ok amiért szintén nagyon szerethető, az az, hogy minden terméktípushoz tartozik egy leírás, ismertető, tippek, hogy az ember ne vakon válasszon a hatalmas választékból, hanem tudatosan tudjon dönteni még akkor is, ha egyáltalán nem ért az adott termékhez, mint például én az elektronikai cikkekhez vagy épp a porszívókhoz. És ez, mint mondtam nem az egyes termékek leírása, hanem magának a kategóriának az ismertetője. Természetesen minden termékhez tartozik részletes leírás, mindent megtalálni és minden fel van tüntetve, amit az adott termékről tudni lehet. Vannak még vásárlói értékelések is, amelyek szintén sokat segíthetnek a döntésben, valamint termék összehasonlító, hogy ha hirtelen nem tudjuk mi is a különbség a termékek közt vagy nem tudunk dönteni, akkor ez is tud segíteni.

Szóval én magam is porszívót vettem a Best Markt webshopról. Először nagyon megrémültem, hogyan fogok választani vagy 700 termék közül? De aztán hamar megtaláltam a tippeket, a leírásokat, ami hipp-hopp megnyugtatott. El is kezdtem olvasni és rengeteg mindent megtudtam, amit eddig egyáltalán még csak nem is sejtettem.

Először is, rengeteg fajta porszívó létezik: van klasszikus porszívó, álló porszívó, kézi porszívó, morzsa porszívó, robotporszívó, többfunkciós porszívó, kettő az egyben vagy három az egyben porszívó, ipari porszívó, száraz és nedves porszívó, hamuporszívó vagy seprőgép. Így talán hirtelen nehéznek tűnhet a választás, de szerencsére ez az oldal azt is leírja, hogy mi alapján érdemes porszívót választani. Először is tudnunk kell hol akarjuk majd használni. Fontos szempont lesz a választásnál a kényelem és a tárolás is. Azt is érdemes figyelembe venni, hogy mekkora az elektromos teljesítménye a gépnek, mert ez határozza meg a szívóteljesítményét és az energia osztályának besorolását is. Léteznek hálózatról működtetett tápellátós valamint akkumulátoros porszívók is, a portárolás módját tekintve pedig vannak porzsákos, porzsák nélküli, tartályos és vízszűrős porszívók is. Ezek természetesen lehetnek több különféle méretűek. Még egy fontos szempont vásárlás előtt, hogy mi az a felület, ahol használni fogjuk. Mivel ez általában nem teljesen homogén, így érdemes univerzális fejet, univerzális porszívót venni, amellyel lehet szőnyeget, de akár parkettát is porszívózni. Van még néhány kellék, pár extra, amivel rendelkezhet egy porszívó, ilyen például a forgókefe, a porzsák telítettség jelző, a kiegészítő fejek, a bizonyos légöv, ami megvédi a bútorok felületét a karcoktól és esetleg a szívóerő szabályzó is.

A webshopon a sok terméket sorba lehet állítani több szempont szerint, például, hogy a legalacsonyabb vagy a legmagasabb árú termékeket mutassa először, vagy éppen a szerint, hogy melyek a legújabb termékek, vagy melyikből adtak el a legtöbbet. Érdemes szerintem ár szerint szűrni, mert nagyon széles skálán mozognak a porszívók áraikat tekintve. Vannak néhány ezer, tízezer forinttól egészen a több százezer forintig, tehát igen nagy a választék. Ez természetesen attól is függ, hogy milyen használatra van szánva az adott termék. De természetesen a minőség, tartósság, precizitás és sok egyéb tulajdonság mértéke egyenes arányosan növekszik a termék árával együtt.

Még megemlítem, ha valaki nagyon elkötelezett egy adott márka irányában, akkor a Best Markt oldalon rengeteg sok márkájú porszívó közül válogathat. Vannak a webshopon Philips, Ea, Aeg, Samsung, Daewoo, Zelmer, Bosch, Hoover, Makita, Sencor, Zanussi, Elektrolux és még sok-sok márka, amiket nem írok most le mind.

Továbbá részletezve vannak a porszívók típusaikat tekintve is, például részletesebben le van írva mit kell tudni egy hagyományos porszívóról, egy álló porszívóról, egy morzsaporszívóról vagy éppen egy robotporszívóról.

Azt gondolom mondanom sem kell, hogy mindenkinek van lehetősége regisztrálni, megcsillagozni termékeket, nyomon követni a vásárlást, hiszen ki ne szeretné, ha lenne saját fiókja egy webshopban. A termékekre egyébként minimum egy év gyártói garancia van, annyi idő alatt pedig biztosan mindenki porszívóz annyit, hogy legyen kialakult véleménye, tapasztalata és el tudja dönteni, valóban szereti- e a megvásárolt terméket.

Nos, kedveskéim, olvasóim, remélem tudtam nektek segíteni, esetleg meghoztam a kedveteket, ha nem is a nagytakarításhoz, de a vásárláshoz biztosan! Ne feledjetek kommentelni és bátran ajánljátok ismerőseiteknek ezt az oldalt, mert nem fognak csalódni, ezt garantálom. Hajrá Nektek és hajrá Best Markt! Majdnem elfelejtettem, ha van tapasztalatotok ezzel a webshoppal, akkor ne tartsátok magatokban!

Jövő hét hétfőn újból jelentkezem, valami izgalmas témával. Van ötletetek? Miről olvasnátok szívesen? Írjátok meg bátran!

Sok ölelés, és legyen csodás, szép és eseménydús napotok! Aki takarít, annak pedig sok sikert és, hogy tudjátok? Veletek vagyok!

Hola, Bella!