Blog anyáknak

Ma már rengeteg témában olvashatunk blogokat. Mindenki megkeresheti a saját érdeklődésének megfelelő oldalt. A blogoknak a szerzőiktől függően nem csak a témájuk különböző, de stílusukban is eltérnek egymástól. Máshogyan írnak azok, akik a fiatalokat kívánják megnyerni maguknak egy-egy témával és máshogy azok, akik az idősebb generációkhoz szólnak. Azok az igazán sikeres blog szerkesztők, akiknek sikerül felkelteniük minden generáció érdeklődését, vagy új követőket szerezniük maguknak egy olyan témához, mely talán eleinte nem is foglalkoztatta az olvasót, nem tudott róla, hogy érdekelheti. természetesen az olvasók érdeklődését kiszolgáló és kevésbé öncélú oldalak is léteznek. Jó példával szolgálhatnak erre a hírportálok, melyeken tájékozódhatunk a világtörténéseiről. Fontos azonban minden esetben a szelekció. Hiszen más szerkesztők máshogy mutatnak be bizonyos eseményeket és tényeket. Emiatt mindig körültekintőnek kell lennünk, nem feltétlenül szabad megbíznunk egyetlen hírforrásban, jobb, ha megpróbálunk többet összevetni egymással, ezáltal a különböző szubjektív vélemények közül kiválaszthatjuk azt, mellyel a leginkább tudunk azonosulni, azt, amelyik a legközelebb áll az objektív valósághoz is. Rengeteg az olyan portál is, ahol hamis híreket fedezhetünk fel, gyakran ezeket nehéz kiszűrni, így mindig elővigyázatosnak kell lennünk. Biztonságosabb egy kis kutató munkát végeznünk egy adott témában, mielőtt bizalmat szavazunk egy adott oldalnak.

A legkedveltebb blog témák közé tartozik a szépségápolás, a divat, az állattartás és nem utolsósorban a gyerekvállalás és a hozzákapcsolódó problémákkal, megoldásokkal, tippekkel foglalkozó oldalak. Nem rég döntöttem el én is hogy blogot indítok. Első gyermekes anyukaként rengeteg segítséget jelentett számomra, hogy a blogom felületén keresztül kapcsolatba léphettem más szülőkkel, akik hasonló problémákkal küzdöttek, mint én. A legnagyobb krízis kérdésnek mások számára is a babaholmik beszerzésének helye és mikéntje bizonyult. Sokan voltunk a gyermeküket egyedül nevelő anyukák. Sajnos olyan helyzetben voltunk gyakran, mikor a babát nem tudtuk rábízni másra. Azonban hogyan intézzük így el a bevásárlást? Hol vegyük meg a gyerekholmikat, ha még babakocsit se volt időnk vásárolni?

Ekkor sietett a segítségünkre egy felhasználó, aki már a kezdetektől olvasta a blogomat és elárulta, hogy nagyon hasonló a kettőnk szituációja, azonban van egy oldal, ahonnan mindent beszerezhetünk igazán egyszerűen és, ami még fontosabb, hogy nagyon kedvezményes áron is.

Korábban soha nem hittem az internetes vásárlásban, jobban szeretem úgy kiválasztani a terméket, hogy azt megtudom vizsgálni minden irányból, hozzá tudok érni az anyagához. A babaverda.hu oldala azonban az összes termékükhöz pontos leírást kínál. Megtudhatjuk az is, hogy a különböző babakocsi bélése milyen anyagból készült, hogy egy-egy autós gyerekülés pontosan hány kg-ig ajánlott, láthatjuk mi az, amiből van raktáron és különböző színek és méretek közül választhatunk. A legjobban az tetszett, hogy a botlakban is kapható igazán elismert márkák találhatók meg az oldalon is, de sokkal kedvezményesebb áron. Az egyes termékekből negyven százalék kedvezményt is kaphatunk, ami úgy gondolom igazán nem mondható kevésnek.

Végül az igazán izgalmas keresgélés után úgy döntöttem, hogy egy 4 Baby Colby Deluxe gyerekülést vásárolok. Külön örültem neki, hogy a rendelést nem csak e-mailen lehetséges leadni, de telefonon is tudtam egyeztetni velük. Mikor próbáltam a terméket megrendelni észleltem, hogy nincs a raktáron. Így a telefonos egyeztetés mindenképpen szükséges volt. Az oldal munkatársa igazán segítőkész volt, előrendelte számomra a terméket, ami nem sokkal később meg is érkezett a raktárba, pár nappal később pedig kiszállították. A legjobban az tetszett benne, hogy tényleg a legkisebb babák igényeit szem előtt tartva hozták létre a terméket.  A dizájnnak és a korszerű technikának köszönhetően az ülés megfelelően tartja a baba fejét és törzsét az utazás közben is. A kellemes tapintású velúrnak és a lábzsáknak köszönhetően pedig egyáltalán nem is kételkedem a babám kényelmében.

Az oldalon található összes termék sajátja, hogy funkciójukat tekintve mindegyik több mindenre is használható. Az általam választott gyerekülés nem csak a kocsiban mind előre, mind hátra beszerelhető autós babaülés, de egyben hintaszékként és étkezőszékként is használható. A 3 pontos, központi övfeszítős biztonsági övrendszernek köszönhetően pedig minden szituációban biztonságban érzem a csöppséget.

Eldöntöttem, hogy több terméket is vásárolni fogok az oldalról és a blogomon leírom a velük kapcsolatos tapasztalataimat, illetve azt is, hogy a gyermekem, melyiket mennyire kedvelte. Úgy gondolom, hogy ez agy segítséget jelenthet másnak is, aki hasonló tapasztalatok hiányában még most próbálja beszerezni a megfelelő babaholmikat. Mindenesetre eddig a babaverda.hu-ban nem csalódtam.