Az ápolt megjelenés eléréséhez elengedhetetlen egy jó ajakápoló beszerzése!

Már egészen kora tini korom óta fontosnak tartottam a külsőmet. Eleinte ugyan még az volt a célom, hogy igazán szép legyek, aki után elolvadnak a pasik, mint a fagyi, de ahogy idősödtem és érettebb lettem, rájöttem, hogy ez lehetetlen. Mindenkinek más a zsánere, ezért akárhogy néz is ki az ember lánya, mindig lesz olyan férfi, aki szerint nála szebb nem is létezik, egy másik viszont csak megvonja rá a vállát és annyit mond, hogy semmi különös.

Tiniként ezt még nehéz elfogadni, de idővel ez már természetesnek és logikusnak tűnik. Még mostanában is nagyon odafigyelek magamra, de már teljesen máshogy. Megtanultam elfogadni a külsőmet, a hibáimmal együtt is, és nem az a célom, hogy mindenkit túlszárnyaljak, hanem az, hogy mikor kilépek az utcára akkor egy magabiztos, ápolt megjelenésű nőt lásson az, aki rám néz.

Azt hiszem, hogy az ápoltság sokkal fontosabb, mint a szépség. A szépség relatív, nem mindenki látja ugyan úgy, az ápoltság viszont egy evidens dolog. Ha valakinek mindig tiszta a ruhája, letisztultak a körmei, frissen mosott a haja és a megjelenésének minden apró részlete igényességről árulkodik, akkor azt senki nem veheti el tőle, akármilyen legyen az ízlése is. Akárhány férfi ismerősömmel beszélgettem eddig erről a témáról, mindannyian egyetértettek abban, hogy egy ápolt nő sokkal vonzóbb, mint egy nemtörődöm, igénytelen.

Vegyük például az ember arcát. Hosszan lehetne arról beszélni, hogy ki smink párti és ki ellenzi, de én most nem feltétlen szeretnék erre kitérni. Amit mindenképpen kiemelnék, az a száj, hiszen azon nagyon jól megmutatkoznak az esetleges ápoltság, vagy éppen nem ápoltság jelei. Ott vannak például a fogak: Ha valaki minden nap, legalább kétszer mossa a fogait és évente egyszer, vagy többször fogorvoshoz is eljár, akkor egy ápolt fogsorral mosolyog a világra. Lehet, hogy így sem lesznek valakinek a fogai hófehérek és szimmetrikusak, azonban az messziről látszani fog rajtuk, hogy az illető eleget foglalkozik velük és nem hanyagolja el a szájhigiéniát.

Az én egyik személyes vesszőparipám az ajak. Az én ajkaim sajnos nagyon hajlamosak a kiszáradásra és kicserepesedésre, főleg a téli hónapokban, de sokszor akár még a legnagyobb melegben is. Éppen ezért, mindent megteszek annak érdekében, hogy megszüntessem a cserepes ajkaimat. Van egy nagyon jó ajakápolóm, ami mindig megoldást nyújt erre a problémámra. Nem tudom, hogy csak szerintem tűnik-e visszataszítónak az erősen kiszáradt száj, vagy mások is osztják-e a véleményemet, de úgy gondolom, hogy ez egy fontos dolog. Egy nő arcán, a szemen kívül, a száj az egyik legfeltűnőbb és legcsábítóbb dolog, ezért fontos, hogy a legjobb formáját nyújtsa. Igazán nem nagy fáradtság mondjuk napi kétszer, reggel és lefekvés előtt pár másodperc alatt felvinni az ajakápolót, ami aztán minden munkát elvégez helyettünk. Úgy gondolom, hogy ez a néhány, apró mozdulat olyan változást tud hozni az ember külsején, hogy mindenképpen megéri beiktatni a napi rutinba.

Az ápolt és igényes megjelenést néha nem egyszerű elérni, hiszen ha az ember elfoglalt, akkor vannak olyan dolgok, amik megelőzik a külsőt, de néhány apró trükkel minden nap elérhetjük ezt. Tiszta, vasalt ruha viselése, kócmentes frizura, frissen mosott fogak, illetve hidratált ajkak, amihez nem kell más, mint egy jó ajakápoló. Ugye, hogy mindez nem is olyan sok?

Szerintetek mik a legfontosabb dolgok, ha az ápoltságról van szó?