Jacuzzi szerelés egy tanyán?

Lehulltak a levelek. Pirossá csípi a kinti levegő az emberi orcát, ezért ideje, hogy kicsit kiszabaduljunk a megszokott hétköznapokból. Az iroda bódító monotonsága és melege hamar az ember munkakedvére tesz a hideg beálltával, ezért kell egy kora téli túrára, kalandra, azaz egy kis kikapcsolódásra menni többed magunkkal. A szűkebb társaságommal ilyenkor mindig a nagyon vidéket vesszük célba. Bár a tavalyi hibánkból tanulva, megválogatjuk, mert előfordul, hogy az ember olyan ingatlan tulajdonossal találkozik, akitől a falra tud mászni és még a gatyáját is elkéri az ott pihenőknek távozáskor, mert talált ellenőrzéskor olyan hibákat, amit biztos a vendég okozott. Legalább is velünk ez történt.

Siklós környékére utaztunk kora téli szeánszunkra, az autó dugig volt, a hosszúhétvégei party kellékekkel! Ugye nem lehet felkészületlenül menni ilyenkor… A csomagtartó tartalmazott jó sok italt, szeszesitalt, húsokat a grillhez, egy mini grillt, ha nem lenne a helyen, bár elvileg van, direkt úgy néztük. Ezek mellett a fontos dolgok mellett volt még, gyógyszerek, hangadó eszközök és persze ruha, fürdőruha. Télen fürdőruhát egy tanyasi házba? Fura lenne, ha valóban csak egy vályogkunyhó lett volna az épület, de egy esztétikailag kifogástalan luxus apartman volt, sőt, nagyobb birtokkal akár egy ranchnak is hívhatnánk. Amiért erre az ingatlanra esett a választás, annak az oka, a kertjében lévő hatalmas jacuzzi volt, ami a hátsó kertben volt. Érkezésünk után, amikor szembesültünk a tulaj nem túl pozitív hozzáállásával és átadtuk neki az elég magas kétszázezres kaukciót. Amíg a grill felforrósodott, azonnal csobbantunk benne és közben felpattintottunk pár doboz sört. Lényegében majdnem az egész nyaralásunk arról szólt, hogy BBQ-s grill húst majszoltunk és vedeltünk a medencében. Ennek meg is lett az eredménye. A víz az utolsó előtti nap elszíneződött, már nem volt túl kellemes szaga. Kétségbe estünk, mert biztosak voltunk benne, hogy ki lesz fizettetve velünk a medence és nem csak a javítás, vagy tisztítása, hanem az egész. Leengedtük a vizét, de a kellemetlen szag nem változott. Nem mertük szétszerelni, mert nem értünk hozzá ezért, gyors segítség után pötyögtünk az interneten. Nem is sejtettük, de már rengetegen foglalkoznak jacuzzi szervizzel, karbantartással. Viszont, nekünk nem csak szakszerű, hanem gyors segítség is kellett és nehéz találni pont hosszúhétvégén egy olyan mestert, aki hajlandó szabadságát is a munkának áldozni, de nekünk sikerült! Hihetetlen egy figura volt és mekkora segítség! Telefonba azt mondtuk neki, hogy meg kell a kádat szerelni, ezért, nagy eszközökkel érkezett, mert az hitte, be akarunk építeni egy új jacuzzit. De, már szagról felismerte a problémát és mondta, nem kell ide nagy jacuzzi szerelés csak egy szűrő csere. A benne való evés ivás, nem tett annyira jót az eszköznek, de hősünk hamar orvosolta ezt. Bevallotta, hogy nagyobb melóra számított, azért vállalt el minket, meg azért is mert ez számára több mint hivatás. Mi természetesen busásan kárpótoltuk mindenért. A busás borravaló mellé, kisütöttünk neki valami finomat a grillen és majd otthoni fogyasztásra pár sört és egy üveg buorbont. Mind két fél végül elégedett volt. Ilyen egy jó szakképzett segítség!

Mikor távoztunk volna a házból, a tulaj, alaposan átvizsgálta az egészet és a kauciónk felét levonta, olyan folt hibákra hivatkozva, olyan helységekben, amiről nem is tudtunk. Nekünk elég volt a jacuzzi környéke ugye… Sajnos nem voltunk abban a helyzetben, hogy kiálljunk az igazunkért, mert elég böszme urakkal érkezett, ezért örültünk, hogy élve elhúzzuk innen a csíkot. Szerencse, hogy semmit nem tudott meg a pezsgőfürdős incidensről, mert olyan összeget vágott volna távozáskor a fejünkhöz, hogy a mai napig nyögnénk az árát, de hála a jacuzzi mesterünknek ez nem történt meg, bár így belegondolva, lehet jobb lett volna, koszosan hagyni az egészet és berohasztani neki, hátha valami bőrgombát összeszed, ha már ilyen fösvény ember lett.

Az előző élmények tudatában, már elővigyázatosabban megyünk idén előtelelni, de bárhogyan is alakul, ismerünk már egy kiváló jacuzzi mestert, aki segít, ha baj van!