Keresem a hősömet, aki visszahozta teljes tartalmával a bőr pénztárcámat!

Nagyon megnyugtat az a tudat, hogy vannak még jó emberek a világon. Visszaadja a hitemet, hogy ha az emberi jósággal szembesülök, és most volt szerencsém egy olyat átélni, amire bizonyára mindig emlékezni fogok.

 

Történt ugyanis, hogy elhagytam a pénztárcámat. Ez azért sok mindenkivel előfordul, de velem még sosem történt ilyesmi, így eléggé megviselt az ügy, ugyanis leginkább nem az értékeimet, sem az igazolványaimat, bankkártyámat sajnáltam, mert azok pótolhatóak, hanem magát a tárcát, aminek eszmei értéke számomra megfizethetetlen. Ezt a pénztárcát a nővéremtől kaptam, mielőtt kiköltözött a közel keletre, és azóta nem tudtam vele beszélni, ez volt az utolsó emlékem, amit tőle kaptam. Emlékszem, hogy egy esős délutánon otthon rostokoltunk, és nagyon unatkoztunk, ezért elkezdtünk böngészni a neten, és belefutottunk egy szuper kis webshopba, ahol főként táskákat árultak. Azt mondta, ő már többször rendelt innen (kicsit vásárlás mániás volt) és hogy ha már nem tudunk ma programot csinálni, meglepi magát újfent egy csodaszép táskával. Ahogy nézegettük a kínálatot, és válogatott, kiszúrtam, hogy pénztárcák is vannak, ezért kértem, hogy nézzük meg azokat is, mert az enyém már nagyon idejétmúlt és kopott, nagyon jó lenne nekem egy szép, új bőr pénztárca. Korábban nem találtam megfelelőt sehol, ha nézelődtem, hátha itt rábukkanok arra, ami igazán tetszik nekem.

 

Az oldalon, amit nézegetett a kínálat valami elképesztő volt, csak kapkodtam a fejem, hogy micsoda szépségeket találni, hirtelen megcsapott a bőség zavara. Végül kiválasztottam egyet, és kértem a tesómat, hogy csapja hozzá a rendelésemet az övéhez, mert a bagbox.hu-n 10 000 Ft felett ingyenes a kiszállítás.

 

bőr pénztárcaNem telt el 2-3 nap, meg is érkezett a csomag, és immáron enyém lett a csodálatos bőr pénztárca.Végül a tesóm nem engedte kifizetni, mert azt mondta, legyen ez az ajándékom, ki tudja, tudunk-e találkozni a szülinapomon, megelőlegezi nekem az ajándékomat. Mint korábban is említettem, azóta sem találkozni, sem beszélni nem tudtunk a testvéremmel, így a pénztárca jelentősége számomra még nagyobbá vált. Ezért is fájt annyira, mikor elvesztettem. Mivel ismerem a magyar morált, gondoltam elfelejthetem, hogy valaha viszont látom, de azért próbálkoztam. Plakátokat helyeztem ki a buszmegállókban, kiírtam a közösségi oldalra, hátha meglesz. Persze örültem volna, ha a tartalma is előkerül, de azt se bántam volna, ha csak az én kedves pénztárcám lesz meg, de még erre is kicsi esélyt láttam. Majd tegnap reggel, mikor lementem kiüríteni a postaládát, majdnem elájultam, ugyan is ott volt bedobva MARADÉKTALAN TARTALOMMAL. Még egy 100 Ft-os sem hiányzott belőle, komolyan, benne volt minden! Az összes pénzem, az irataim, a bankkártyák, amiket azóta már persze letilttattam, de akkor is megnyugtató, hogy senki nem használhatta azelőtt vagy azután őket. Hihetetlen, hogy ez a mai világban megtörtént velem, és nagyon szeretném megköszönni annak a becsületes és tisztességes embernek, aki visszahozta nekem a pénztárcámat. Sajnos, még egy cetlit sem hagyott, sem üzenetet, hogy ki ő és hol keressem, így arra nincsen módom, hogy személyesen megköszönjem ezt a jótettet, de arra gondoltam, talán ezt olvassa, és ha nem is akarja velem felvenni a kapcsolatot, itt kifejezhetem hálámat.

 

Nem is tudom szavakba önteni, hogy ez nekem mennyit jelent. Hihetetlen, amit értem tett, és csodálattal gondolok rá még így is, hogy nem tudom, kihez van szerencsém. Nem tudom, hogy férfi, vagy nő, idős, vagy éppen gyermek, csak azt tudom, hogy egy csodálatos lélek, és kívánom, hogy adja neki vissza az élet kamatostól, amit értem tett. Nagyon szívesen megismerném, de ha meg akarja őrizni az anonimitását, én azt is megértem. Csak arra kérem, sose változzon meg, maradjon mindig ilyen jó ember, mert minden ilyen tettel vissza tudja adni a hitet valakinek az emberekben, mint ahogyan most ezt velem is tette.

 

Szóval még egyszer: köszönöm neked drága Ismeretlen a jótettedet!