Ha a székhelyszolgáltatás rendelet mesélni tudna…

Rátaláltam nem is olyan régen egy nagyon tuti kis felületre. Éppen új inspirációt kerestem a blogomhoz és szerencsére meg is találtam. Az egyik legjobb sztori és még én sem tudtam róla. Képzeld el, létezik olyan, hogy székhelyszolgáltatás rendelet, ami a szolgáltatással kapcsolatos betartandó szabályokat fogalmazza meg. Nem gondoltam volna laikusként azt, hogy egy cég nem oda van bejelentve, ami ténylegesen az ő tulajdona, hanem bérel egy helyet, ahova bejelentheti magát.

Mondjuk logikus abból a szempontból, hogy sok kezdő vállalkozónak nincs pénze saját telekre vagy lakásra. Vagy például sokkal olcsóbb fizetni egy bérleti díjat, mint hogy vegyek egy házat csak azért, és itt még a postámat is kezelik. Azért ezt elég tuti dealnek tartom, így tovább is olvastam. Eddig a lakás hiánya miatt nem akartam vállalkozó lenni, viszont így már lehet engem is érdekel a dolog. Pláne, hogy IPA mentes övezetben is lehetek!

A székhelyszolgáltatás rendelet mit is szabályoz pontosan?

Először is tisztázzuk azt, hogy mi is pontosan az a székhelyszolgáltatás és hogyan jön a képbe a szekhelyszolgaltatas24.hu. Ez azoknak a kisvállalatoknak lehet nagyon jó lehetőség, akiknek a tevékenysége nem követeli meg egy saját létesítmény meglétét, vagy pedig nem szeretnének külön személyzetet fenntartani a postakezelés és egyéb adminisztráció miatt.

Mindezt könnyedén át lehet hidalni akkor, ha igénybe vesszük ezt a szolgáltatást és kibérelünk egy székhelyet, ahova be lesz jelentve a cégünk. Nem kell aggódnunk a rezsiköltség és a munkabérek végett, vagy akár a technikai háttér, esetleges biztosítás miatt. Mindent le lehet tudni egyszerre és méghozzá szabályosan is, hiszen ezt a céget folyamatosan figyelemmel kísérik az állami szervezetek, így a csalás kizárva.

Teljességgel biztonságos és megbízható ez a vállalat és minden esetben az éppenséggel hatályos jogszabályok szerint járnak el. Jelen esetben ez a 7/2017. (VI. 1.) IM székhelyszolgáltatás rendeletet jelenti.

Na de mit is jelent mindez?

A két szerződő fél között megbízási szerződés jön létre, ugyanis az egyik cég megbízza a másikat azzal, hogy székhelyet szolgáltasson a számára. Ezáltal a megbízó cég székhelye biztosítva lesz a szerződésben megjelölt ingatlan formájában. Tehát a szóban forgó helyiség nem lesz ténylegesen használva, csupán arra szolgál, hogy megvalósulhasson a cégalapítás egyik fontos eleme: a székhely megléte.

Ez azonban sok jogi kérdést vet fel, így ezek a cégek minden esetben szigorúan monitorozva vannak és nem csak a cég tevékenysége, hanem a szerződő felek is. Ami viszont megkönnyebbülés lehet sok vállalat számára az az, hogy mindenféle jogszabályi kötelezettségnek a székhelyet illetően a székhelyszolgáltatónak kell megfelelnie.

Egy kezdő vagy kis vállalkozás esetén pedig ez szintén nagy segítség lehet, hiszen nem kell még egy plusz helyre figyelni. Sokkal nagyobb hangsúlyt kap majd maga a cég, illetve annak tevékenysége és belső folyamatai. A mikromenedzsment jobban tud majd érvényesülni és nagyobb sikerrel tud a későbbiekben terjeszkedni, bővülni a kisvállalkozás.

Ha tehát éppen vállalkozásba kezdenél, mindenképpen keresd fel a szekhelyszolgaltatas24.hu oldalt! Nagyon profi és precíz rendszer, 100%-ig megbízható és transzparens. Pontosan olyan, akikre lehet támaszkodni és számítani.