Nem voltam soha tanulás nagymestere

Valahogy a tanulás, soha nem volt az erősségem. Hiába szerették volna, szüleim, hogy jobb tanuló legyek, és jobban figyeljek oda. Ők mindig azt szerették volna, ha főiskolára megyek, aztán addigra majd csak benő a feje lágya, és jobban szeretek majd tanulni.

Hát gondolhatjátok, hogy nem így lett!

Én voltam, a család fekete báránya. De ez engem nem igazán zavart, gondoljanak, amit akarnak.

A szakma szeretete

Asztalosnak tanultam, szerettem a szakmámat. Azt gondolom, minden szép, és jó, megvan a fa megmunkálásában, én legalább is szeretem nagyon.

Mire elvégeztem, az iskolát, a szüleim sem bántak már, hogy nem főiskolára mentem, tudták, hogy fontos az, hogy szeressem a szakmámat.

Mennyivel jobb nekem, hogy azt csinálom, amit szerettem volna, nem pedig valami kényszer szakma eltartottai vagyunk, amit utálunk.

Te azt tanultál, amit szerettél volna?

Nekem számtalan ismerősöm van, aki nem szereti a szakmáját, mégis abban kényszerül dolgozni. Mennyire borzasztó lehet, gondoljunk csak bele.

A nyelv fontossága

Minden szakmának szüksége van valamilyen nyelvtudásra. A nyelvtanulást, manapság már nem is lehet kikerülni, mindenkinek kell, hogy legyen, legalább egy nyelv ismeretének. Te milyen nyelven beszélsz?woodworker-101251_1280

Miután én nem szerettem tanulni, elhatároztam, hogy most felnőtt fejjel fogok nyelvet tanulni. Sokáig gondolkodtam, hogy milyen nyelvet válasszak? A két fő nyelv volt a szempont, német, vagy angol? Miután, a számítógépnek, a fő nyelve, az angol, így az mellett döntöttem.

Böngésztem, az interneten, és találtam, egy jó angol nyelvtanfolyamot, amire úgy döntöttem, hogy beiratkozom.

Biztosan hasznomra fog válni az, ha ismerem a nyelvet, és ha véletlen valami angol mondatot, ír ki a számítógép, legalább nem esek kétségbe, hogy ez vajon mit jelenthet?

Persze, tudom, hogy nem fog, egyről, a kettőre menni, sokat is kell tanulnom, hogy valami meg is ragadjon, mivel amikor kellett volna nem figyeltem rendesen.

 

Milyen jó lett volna, ha akkor hallgatok a szüleimre, most lehet, minden könnyebb lenne. De persze, utólag sokkal könnyebb okosnak lenni.