Felejthetetlen lánybúcsú a Balaton közepén

Már tízéves korom óta az életem részét képezi a szinte mindennapos naplóírás. Szinte kötelezőnek érzem, hogy a napjaim történéseit, a jelentősebb érzéseimet és gondolataimat megírjam a naplómban, már csak maga a kézzel való írás folyamata is egyfajta terápiaként szolgál nekem. Egy időben, amikor menő lett a blogírás, én is elkezdtem használni, de nemigen reklámoztam, mert annyira nem volt érdekes, hogy sokan olvassák, meg azért mégis a magánéletemről szól. Egy-két filozófiai értekezést írtam meg a bejegyzésekben, aki megtalálta, az elolvasta, aki nem, az nem. A közeli ismerőseim közül csak pár barátnőmnek mutattam meg az oldal linkjét.

Ma már nem írok blogot, csak naplót papír formájában, viszont szívesen olvasgatom a mai napig mások blogjait, hírekről, érdekességekről szóló internetes “naplókat”. Az egyik volt gimis évfolyamtársam blogján olvastam egy lehetőséget arról, hogy egy siófoki cég jóvoltából lehet tartani a Balatonon különböző fajtájú hajókon lánybúcsút, legénybúcsút, csapatépítő tréninget vagy akár szülinapi bulit is. Erre azért csillant fel nagyon a szemem, mert az egyik barátnőmnek tavaly megkérte a barátja a kezét és most nyáron lesz az esküvőjük. A barátnőm még nem tudja, hol tartson leánybúcsút, nem akar nagyon kirúgni a hámból és semmi túl nagy hülyeséget sem akar csinálni, mégis jól akarja érezni magát a barátnői körében.

A cég, aki csapatépítő programok és egyéb balatoni partik szervezésével és lebonyolításával foglalkozik, megtalálható a https://balatonpro.hu oldalon. Mindenki megtalálja itt a számára legkedvezőbb programot, attól függően, hogy hány fő részére és milyen jellegű eseményen szeretne részt venni. Lehet itt találni cégek számára vitorlás oktatást, hajókázást, de szárazföldi és indoor programokat is, mint pl a quadozás. Ezek a csapatépítő programok nagyon hasznosak lehetnek kisebb és nagyobb cégek számára egyaránt, mert sokkal effektívebben lehet csapatban dolgozni, ha a munkatársak jó viszonyban vannak egymással. Van lehetőség vitorlás hajó bérlésére, amik kikötését több balatonparti településen is lehetővé teszik, nemcsak Siófokon. Jelen pillanatban 7 db vitorlás hajó bérelhető, de ezt a számot igény esetén tudják bővíteni. Mehetünk 2 órás, fél napos vagy egész napos vitorlás kirándulásra képzett kapitánnyal, ekkor kötetlen hajózásra is van lehetőség. Fürdőzéssel egybekötött relax túrán is részt lehet venni. Az érdeklődők egy vitorlás alapoktatásban is részesülhetnek.

A ‘Privát rendezvények” menüpont alatt találtam meg a leánybúcsúról szóló részt. Többféle csomag közül lehet válogatni aszerint, hogy milyen időtartamú és jellegű bulin kívánunk részt venni. A “felejthetetlen hétvége” nevű csomag egy kétnapos program, ami magába foglal egy egész napos kirándulást hajóvezetővel, ez alatt korlátlan italfogyasztást, Siófok legjobb szórakozóhelyeire szóló belépőt és kedvezményt, zártkörű vitorlás kikötőben a hajó belsejében eltöltött éjszakát, igény esetén vacsorát és reggelit a kikötőben lévő étteremben, valamint wellness belépőket a kikötő melletti luxus szállodába. Mindezt meglepően kedvező áron lehet megkapni, nem is gondolná az ember, hogy egy ilyen luxus szolgáltatás ilyen olcsón, bárki számára elérhető lehet.

Mi azonban csak egynapos bulit akartunk rendezni, úgyhogy lejjebb görgettem. Itt találtam két kisebb csomagot is, amit meg is mutattam később a barátnőmnek. Nagyon tetszett neki az ötlet, hogy vitorlázni menjünk a lánybúcsúján. Kiválasztotta a legkisebb csomagot, mert azért nem az egész napot vagy több napot akartunk a vízen tölteni, de még így is rengeteg fantasztikus szolgáltatást tartalmazott a csomag: 2 órás privát vitorlás kirándulást, korlátlan italfogyasztást a vitorlázás alatt, karszalagokat siófoki szórakozóhelyekre, valamint igény szerint reggelit és vacsorát. Nagyon jó programnak ígérkezett, úgyhogy a barátnőm gyorsan le is foglalt egy időpontot a megadott telefonszámon. Mindannyian tűkön ülve várjuk ezt a bizonyára felejthetetlen lánybúcsút.