Tippek és tanácsok konyhabútort vásárlóknak

Hogy fogj neki?

Interneten nézz szét, és írd össze a legszimpatikusabb cégeket, majd nézd meg, ezeknél vannak e neked tetsző konyhabútorok és tudsz e azonosulni a cég profiljával. Fontos, hogy úgy érezd, egy rugóra jár az agyatok, egy stílust képviseltek.

Ezután…

Vedd fel a kapcsolatot ezekkel a cégekkel, akik az előző pontban leírtaknak megfeleltek. Nézd meg, melyik milyen gyorsan reagál és kérj minél több infót tőlük, hisz több százezret szeretnél otthagyni náluk és fontos kell lenned a számukra. Ha nem érzed a törődést, hagyd őket, mert akkor valószínűleg probléma esetén se fognak foglalkozni veled.

Ha találtál olyan céget, aki komolyan vesz, kérj tőlük árajánlatot! Itt fel tudod mérni, hogy melyik való a te pénztárcádnak. Fontos, hogy NE a pénz legyen az első helyen. Gondolj csak bele… Inkább fizetsz kevesebbet egy silány minőségű, összetákolt konyhabútorért, mintsem fizeted meg a minőséget? Hisz az ember konyhabútort egy életre vásárol. Másik szempont pedig ugye az ügyfélkezelésük. Ha bunkók veled, nem törődnek a problémáiddal, megéri kevesebbet fizetni? Mitől jobb az? Több pénz marad a zsebedben. Oké. Attól még nem lesz jó konyhabútorod!

Pro-Kontra lista minden cégnél

Írd össze a tapasztalataidat és csinálj a megmaradt cégeknél pro-kontra listát. Így nagyon könnyen mérlegre tudod majd tenni, hogy melyik cégnél mik azok, amik a hasznodra válhatnak majd, mi az, ami jó lesz NEKED. Nem másnak, neked!

Ha megvan, hogy melyik lesz a nyerő, akkor írj nekik, hogy szeretnél még a kivitelezés előtt találkozni velük. Ez olyan mintha az ember napelemet vásárol. Nem kevés pénz, ezért jól megfontolja mindenki, kivel csináltatja meg az ő kis saját napelem rendszerét.

Fontos, mielőtt még bármibe belekezdenek a mesteremberek, te bármi aláírsz vagy kifizetsz, győződj meg arról, akár laikus szemmel is, hogy értenek a szakmájukhoz kellőképpen. Ha téged, mint laikust, nem tudnak meggyőzni, nem tudnak neked minden váratlan kérdésedre válaszolni, akkor ott a kivitelezésnél is biztosan lesznek problémák. Ez egy rossz előjel lehet. Én azon a véleményen vagyok, hogy senki nem szeretne kontárokkal vagy szimplán hozzá nem értő emberekkel együtt dolgozni.

Szóval én azt javaslom, hogy körültekintően válassz céget, akivel a konyhabútorodat szeretnéd megcsináltatni! Ismétlem, nem kevés pénzről van szó. Ha nincs rá kereted, kicsi a büdzsé, inkább gyűjts még hozzá, de semmiképp ne rakd le a voksod egy olyan cég mellé, akiről már a leges legelején tudod, hogy problémák lesznek, és azokat nagy valószínűséggel nem fogják tudni megfelelően kezelni. Jó az neked, hogy ezen is stresszelned kell? Szerintem nem jó, de sajnos ott vannak a piacon ezek a cégek is, akik nem a minőségre mennek, hanem a mennyiségre. Ezeket a cégeket lásd meg és mindenképpen zárd ki, mert csak gondod lesz velük a jövőben!