Egy kistérségben is lehet szükség raktári állványra

Vidékre is juthat a korszerűsítésből, nem kell feltétlenül kimaradni belőle. Még egy raktári állvány is hozhat nagy változást!

A baráti beszélgetéseim alkalmával nem győzöm bizonygatni, hogy ha valaki vidéken él, még nem kell minden változástól elszigetelten élnie. Van, aki egyet szokott érteni velem, akik pedig lusták kilépni a komfortzónájukból, azoknak felesleges prédikálni. Páran már csak legyintettek, amikor az egyik haver úgy gondolta, a nap tökéletes témája lehet egy raktári állvány. Én azért nem fordultam el tőle, mert kíváncsi voltam, mit fog kihozni ebből.

Egy raktári állvány különös története

Az nem volt újdonság, hogy a faterjáé az egyik bolt a térségben. Arról is litániákat zengett már, hogy mindig újítanak valamin. Most például a bolt raktárába beújítottak pár raktári állványt. Szeretem, amikor mesél, mert mindig elmond egy változatot arról, ő hogyan képzeli el, és elmondja utána azt, hogy mi is történt valójában. Ez azért jó, mert ha a valóság mondjuk nem annyira érdekes akkor legalább előtte a fiktív verzió elszórakoztat.

Nagyban neki is ugrott a saját változatának, hogy találtak valami furcsa brigádot, és már elképzelte, ahogyan biciklivel meg taligával visznek ki pár polcot meg állványt. Ráadásul félúton eltévednek, így nehezen találják meg őket, mert még csak hálózatot sem fognak a telefonjukkal. Mivel amúgy nem volt a legokosabb gyerek, elképzelhetőnek tartom, hogy ő tényleg erre számított. Majd persze beismerte, hogy bármennyire kamunak tűnik, az egyik brigáddal tényleg így jártak, ráadásul akácból akartak nekik polcot tákolni. A fejüket fogva zavarták el őket, és úgy döntöttek, hogy inkább időt és pénzt nem sajnálva keresnek egy megbízhatóbb céget. Így találtak rá a RackingLog-ra. És úgy nézett ki, révbe értek. Na nem csak azért, mert nem holmi “technikai kuruzslók” voltak, akik akácpolcok helyett fém szerkezeteket gyártanak, hanem ennél sokkal többről volt szó.

Elmesélte, hogy amikor megtalálták az oldalukat, mindent megnéztek, nem kevés időt szántak rá. Jó döntésnek érezték, nem bánták meg. Azt tudták, hogy most valami modernebb dologra vágynak, ugyanis eddig csak régi fa kamrapolcokkal kellett beérjék, de azoknak már lejárt az ideje. Nem véletlenül nem akartak újra fapolcokat.

Miután már tudták, hogy mit szeretnének, fel is keresték a céget telefonon. Egyeztettek egy időpontot, amikor a RackingLog munkatársai kiérkeztek egy helyszíni felmérésre. Azért ez már jobban hangzik, mint a bringás-taligás akácbrigád, maradjunk annyiban… No de visszatérve a lényegesebb részére, a felmérés során figyelembe vették a kis raktár adottságait, illetve haveromék igényeit is. A kiszállásért amúgy nem kértek külön pénzt, ami az eddigieknél is szimpatikusabbá tette számukra a céget. Miután megtörtént a felmérés, nem sokra rá kaptak is egyárajánlatot, mellé pedig terveket a raktári állványra vonatkozóan. Az árat teljesen korrektnek találták, így el is fogadták azt. Ezután már csak azt kellett megvárni, hogy elkészüljenek az állványelemek, és leszállítsák azokat. Persze ez is egy közös megállapodás szerinti időpontban történt, amit szerződésben is rögzítettek. Azért ezeket tudva mégis csak biztonságban érzi magát az ember, ha együttműködésről van szó. Miután megtörtént a beszerelés is, már csak röhögve idézték fel azokat az akácos félnótásokat. Végülis, sztorinak azért jó volt.

Bár a többiek eddig se nagyon figyeltek, végül már csak én maradtam, aki töretlenül hallgatta haveromat, és a raktári állványok cseppet sem misztikus, ám nagyon is pozitív kimenetelű történetét. Ezután persze jöttek még az olyan technikai infók, amiktől más már biztosan fogta volna a fejét, de én tényleg kíváncsi voltam rá. Azért mégis csak ritkaság, hogy ilyesmi kerül szóba vidéken, és nem a szomszéd Mari néni csirkéiről beszélünk…

Igyekezett érthetően elmagyarázni, hogy miért is érzik jó döntésnek a RackingLog-gal való együttműködést. Kezdte azzal, hogy az anyagtechnilógiájuk is hosszas tesztelések és ellenőrzések eredménye, így bőven van mire alapozniuk már ebben is. Mivel fontos volt, hogy stabil és jó teherbírású legyen a raktári állványuk, ezért ez egyáltalán nem volt elhanyagolható szempont. A teherbírás köszönhető még a merevítőbordák alakjának és szerkezetének is, mellyel tényleg nagyszerű teljesítményt tudnak nyújtani ezek a szerkezetek. Azt, hogy valóban minőségi termékről van szó, ISO és TÜV tanúsítványok igazolják. Ha nem értenétek, miről is van szó, akkor röviden, tömören, érthetően annyi a lényege, hogy ez megfelel a nemzetközi szabványoknak. Ezen kívül haverom beszélt még a méretekről is, de az állványok méretezése igazából egyénileg is megszabható, így ebben én most nem osztanám az észt.

Az viszont feltétlenül fontos lehet, hogy ha bármilyen raktári állványra lenne szükséged, ezek az elemek könnyen összeilleszthetőek. Ez abból a szempontból sem elhanyagolható, hogy ha esetleg a későbbiekben, amikor már lesz állvány vagy polcrendszered a RackingLog által, és azt szeretnéd bővíteni, ennyivel is könnyebb lesz. Sőt, még garancia is van rá. Nem csak magára a termékre, hanem bővítés esetén is áll a cég rendelkezésedre.

Konklúzió

Mindezeket hallva, én egyáltalán nem bántam meg, hogy végighallgattam haveromat. Tény, hogy az akácos változat jóval viccesebb volt, de a RackingLog-gal való találkozás sokkal hasznosabb. Ráadásul én is tanultam valami újat, betekintést nyerhettem abba, milyen is egy raktári állvány háttere. Ez azért vidéken nagy dolognak számít.