Férjhez megy a legjobb barátnőm

ring-260892_1280A legjobb barátnőm végre férjhez megy. El sem hiszem, hogy én leszek, a tanúja, és a koszorúslánya is egyben.

Annával együtt örültem, mikor elárulta, hogy megkérte a barátja a kezét. Szeretem Ferit, mert körberajongja a barátnőmet, lesi minden pillanatát, hogy tehet a kedvére. Igazán szeretetre méltó a kapcsolatuk, és csak remélhetem, ha egyszer rám talál a nagy Ő, akkor énrám is így fog nézni.

Az esküvői előkészületek

Mindent el kell intézni pontosan, hogy semmi ne maradjon ki, vagy le. Templomi esküvőjük lesz, a fotózás, a helyszín, az esküvői torta…rengeteg elintézni való volt.

Persze az időpontot illetően, úgy rohantak, mintha muszáj lenne, még az is megfordult a fejemben, hogy netán terhes Anna. Persze felvilágosított, hogy nem erről van szó, de még tavasszal szeretnék az esküvőt megtartani, nem pedig nyáron, a 40 fokban. Megértem, sokszor beszélgettünk már erről, mikor álmodoztunk.

Régóta barátnők vagyunk, a barátságunk még az általános iskolában kezdődött, és mostanáig kitartott töretlenül.

Na de térjünk vissza, az esküvői előkészületekhez. A legfontosabb, a ruha! Anna édesanyjával, igen szoros kapcsolatot ápolt mindig, sokszor irigykedtem is érte. Egyértelmű volt, hogy a ruha kiválasztásánál ő is ott lesz, és ezt a fontos pillanatot szeretné vele is megosztani. meg tudom érteni, hiszen csak egy ilyen pillanat van, az ember életében.

A ruha variációk

Szóba került, a bérlés, a vásárlás, az egyéni tervezés, minden. Persze nem maradhat ki az életéből, a ruha felpróbálása, hogy melyik is áll neki igazán jól?. Volt róla szó, hogy rövid lesz esetleg, de az édesanyja kérésére, ezt az ötletet elvetette. Szeretné a lányát, talpig fehér menyasszonyi ruhában látni, amit meg tudok érteni. Egyszer nekem is az lesz.

Mindenképpen rövid ujjasat szeretett volna, vagy pántosat, de semmi képen sem pánt nélkülit, vagy hosszú újasat. A pánt nélküliben, mindig attól tartana, hogy kiesik a melle belőle, meg tudom érteni, én is tartanék tőle.

Az esküvői menüt természetesen együtt beszélik meg, és a tortát is, de a torta kortolásra, engem is elhívtak. Hú, micsoda sütiket kóstoltunk. Hogy lehet ennyi féléből választani?

Ami a “utazást” illeti, mindig is az volt, az álma, hogy hintóval menjen a templomba. A szülei számára, és a szűkebb család részére, felfogadnak, egy személyszállítással foglalkozó céget, így kényelmesen tud mindenki utazni.

Minden apróság kezd a helyére kerülni, és egyre közelebb van, a nagy nap.

Nagyon izgatottak vagyunk, ami az esküvőt illeti. Igyekszem majd nem elbőgni magam, és ezzel mindenkit megríkatni.

Mind a ketten írtak esküvői fogadalmat, amit ott fognak felolvasni a másiknak. Annáé nagyon megható, és őszinte. Beszél a szerelmükről, az odaadásról, a gondoskodásról, az öregkorról, mindenről. Amikor felolvasta, hogy véleményezzem, már akkor majdnem bőgtem, mi lesz velem később?

Remélem végre révbe ér a barátnőm, és boldog lesz!