Magánnyomozók, és amit róluk tudni kell

magánnyomozó budapest árak

magánnyomozó budapest árak

Sok krimi történet látott már napvilágot, és sokan hallottak már M. Poirotról vagy Sherlock Holmesról. Összességében elmondható, hogy mindenki találkozott már életében valamilyen nyomozós történettel. Ezek a sztorik alapvetően azon alapulnak, hogy van egy, vagy több mesterbűnöző, akikkel szemben az átlag rendőrség tehetetlen, de szerencsére a legtöbb esetben van egy civil detektív, aki zseniális adottságainak köszönhetően felgöngyölíti az ügyet. A legtöbbször az adott történet élvezetét, legyen az könyv vagy film, az adja, hogy mi magunk is rájöhetünk a tettes kilétére, hiszen a bizonyítékok általában elhintve, megtalálhatók a történetben, és elő is kerülnek. Ezért a lebukásnál a főhős végig is mondja, hogy mik voltak azok a dolgok, amik nyomra vezették, mi meg a homlokunkra csapva figyelünk felismerve azokat a tényeket, amiket mi magunk is láttunk volna, ha jobban figyelünk. Mindez persze csak mese, de a valóságban is vannak nyomozók és magándetektívek is. A munkájuk azonban nagyban különbözik attól, amit az átlagember képzel.

Az egyik alapvető feladat, amivel az ilyen magándetektíveket megbízzák, az a bizonyítékgyűjtés. Nem tűnik túl izgalmas feladatnak, ám annál fontosabb. Rengeteg olyan jogi eljárás van, amely során az egyik fél nem a kellő alapossággal nyomoz, ilyenkor nagyon jól jön a szakértői segítség. Egy jó példa erre amikor válásnál az egyik félnek eltitkolt vagyona van. Elég ritka, hogy a bíróság olyan aprólékosan utána jár az ilyen ügyeknek, hogy ki is derüljön ilyesmi az osztozáskor. Ha azonban az egyik fél úgy gondolja, hogy a másik rejteget valamit, nyugodtan felbérelhet egy magánnyomozót, aki utána jár a dolognak, és ami a legfontosabb törvényes bizonyítékokkal támasztja alá a feltételezést. Persze csak akkor, ha helyesnek bizonyul.

Ennél sokkal izgalmasabb feladat is rábízható egy ilyen szakértőre, mégpedig ugyan ilyen témában. Sok esetben a válás egyik oka a megcsalás, a félrelépés. Sokszor azonban a pórul járt fél nem tudja biztosan, hogy igaza van-e, és párja valóban szeretőt tart, vagy csak képzelődik és túlságosan féltékeny. Ilyenkor is segítségére lehet az embernek egy nyomozó kolléga, aki utána néz a dolgoknak, és ebben az esetben is bizonyíték értékű információkat szerez. Egy ilyen feladat már sokkal színesebb lehet, tekintetbe véve, hogy követéses megfigyelést is tartalmazhat a küldetést. Persze pontosan ezért drágább mulatság is. Egy ember követése ugyanis nem egyszerű feladat. Több embert, rengeteg időráfordítást igényel, és nagyon jó csapatmunkát. Ráadásul mindezt észrevétlenül kell végrehajtani, így érthető, hogy meg kérik az árát. Egy magánnyomozó budapesti árait figyelembe véve még így sem annyira drága mulatság ez. Ezek után biztos megfordul egy-két ember fejében, hogy mi van, ha a párjuk kérésére őket is figyelik. Nem kell megijedni, mivel ugyan úgy ellenfigyelésre is lehet alkalmazni a nyomozókat. Ebben az esetben gyakorlatilag helyettünk figyelik a környezetünket olyan elemek után kutatva, akik akár információgyűjtés miatt, akár más célból a nyomunkban vannak.

Persze a cégek is nagy élvezői eme szolgáltatásnak. Egy konkurens cég gazdasági helyzetének a megállapítása szintén izgalmas feladat lehet, legalább is hallomás után. Egész biztosan alkalmaz is néhány multi ilyen módszereket, arra, hogy jobb pozícióba találja magát a piacon vagy a tárgyaló asztal mellett. Ami viszont meglepett, hogy akár alkalmazottak megbízhatóságának tesztelésére is felbérelhető egy detektív.

A fentebb említett ügyeken túl, rengeteg más kisebb és nagyobb horderejű esetben hasznos lehet, egy magánnyomozó, ugyan akkor egy valódi detektív munkája köszönő viszonyban sincs a krimi történetek hőseinek munkájával. Ettől függetlenül nincs azzal semmi baj, ha elolvas az ember időnként egy jó történetet, de ha már így van, legalább a tettest próbálja megtalálni hamarabb, mint a főszereplő.