Nyaralás előtt új nyári gumik

Azt szeretem a legjobban a nyárban, hogy végre elmehetünk nyaralni. Tudom, hogy sokan télen is elmennek valahova, például síelni, de ez a tevékenység nekem annyira nem jött be. Nagyon nem szeretem a telet, mindig fázom, és ezért elmegy a kedvem mindentől. Nem mondom, hogy még soha nem próbáltam ki a téli programokat, hazudnék akkor is, ha azt mondanám, hogy egyáltalán nem tetszett, de azért, ha tehetem, akkor inkább kihagyom. A nyár azonban egészen más. A nyári élményeimről még blogot is szívesebben vezetek, hiszen sokkal több minden történik ilyenkor velem.

Első körben azt tervezzük, hogy elmegyünk a Balatonra egy kicsit fürödni. Jó lenne még az előtt menni, hogy igazán beindulna a nyári szezon, mert akkor rengetegen lesznek. Ezért foglaltam is szállást a jövő hétvégére. A párom pedig megnézte az autónkat, hogy minden rendben van-e vele, és megdöbbenve látta, hogy elfelejtettük lecserélni a téli gumikat. Nem tudom, hogy ez hogy mehetett ki a fejünkből. Talán az lehet az oka, hogy még március elején leszerettük volna cserélni, de ismét elkezdett havazni, így félbemaradt ez a folyamat. Amin azonban még inkább meglepődtünk az az volt, hogy az eddig használt nyári gumik eléggé tönkrementek. Kérdezte a párom, hogy szerintem merje még ezeket visszaszerelni. Hát pont jó embertől kérdezte meg ő is. Azért éppen ennyire nem vagyok jó abban, hogy kiszámoljam, hogy meddig bírhatja még egy gumi. Úgyhogy inkább a fejemet csóválva jeleztem neki, hogy inkább ne.

Így tehát abba a „szerencsés” helyzetbe kerültünk, hogy most vehetünk négy darab új nyári gumit. Eléggé rosszul esett ez most nekünk, pont így nyaralás előtt. Nem hiányzott még ez a plusz kiadás.

Felmentünk a Gumidiszkont oldalára, ugyanis a barátnőm szerint innen éri meg a leginkább beszerezni az autógumikat. Mivel ő elég jó az ilyen online vásárlás ügyben, így hiszek is neki. Ha szerinte jó, akkor biztosan úgy is van. Nagy örömünkre szolgált, amikor láttuk, hogy akciós nyári gumi árakkal várják a vásárlókat. Csodálkozom, hogy így nyár elején még mindig vannak leárazások, na de nem vitatkozom, ez számunkra csakis jót jelent. A kereső segítségével beállítottuk mindazt, amit tudni kell arról, hogy milyen termékre lenne szükségünk. Hamar rá is találtunk a megfelelőre. A leszűkített terméklistáról kiválasztottuk a legolcsóbbat. Nem hiszem, hogy attól, hogy olcsóbb rosszabb is lenne. Úgy voltunk vele, hogy ha mégis befürödnénk ezzel, akkor majd lemondjuk a második nyaralást, és annak az árából veszünk egy drágábbat, de mi bízunk a szerencsénkben, és reméljük, hogy mindent sikerül összehoznunk.

A kereső segítségével tényleg nagyon könnyen és egyszerűen megtaláltuk azt, amit kerestünk. Itt lehetősége van a vásárlónak, hogy leszűkítse úgy a találatokat, hogy megad pár fontosabb adatot, mint például gumi méretét. De ha ennél is pontosabb szeretne lenni, akkor még a terhelési és a sebesség indexet is megadhatja, valamint a fogyasztást, és még hasonló adatokat. Tehát minél többe tud az ember a saját autójáról, és arról, hogy arra milyen gumi illik, annál könnyebben fogja megtalálni a számára megfelelőt.

Az az igazság, hogy elég drágák ezek a gumik, főleg, ha az embernek négy darabra van belőle szüksége, így igazán nagy öröm, amikor akciókkal találkozunk. Így is úgyis kellett volna vennünk új gumikat, de ha nem találtunk volna ilyen jó árban levőket, akkor lehet, hogy vonattal utaztunk volna le a Balatonra.

Hamar meg is rendeltük őket, hamarosan megérkeznek, és a párom fel is szereli őket. Kíváncsi vagyok, hogy ha most nem ellenőrizte volna az autót, akkor mikor jövünk rá, hogy még mindig a téli gumikkal utazunk. Bele se merek gondolni.

Miután ez a probléma is megoldódott nagyon izgatottan várom, hogy végre beinduljon a nyári lazulós időszak, és hogy jövő hétvégén önfeledten sütessem magam a tóparton.

Ti hova mentek az idén nyaralni?