Hétvégén kirándulni voltunk

Már nagyon vártam a hétvég��t, mert úgy döntöttem a barátnőmmel, hogy elmegyek vele haza, a szüleihez. Nem is bánom, hiszen kirándultunk egyet, és már annyit hallottam hogy ő hol járt, végre most tudom majd kötni valamihez a helyeket.

A hétvége tervei

Ami a legnagyobb kívánságom volt, az az, hogy jó idő legyen. Igaz kocsival mentünk, de ha esik, akkor nem igazán szeret az ember kint sétálni, és várost nézni. Meg persze ami azt illeti, nem csak lebzselni fogunk haza menni, hanem tudtam, hogy a szőlőben is kell majd segíteni. Kíváncsi is voltam rá, hogy hogyan fogom majd bírni, mert soha életemben nem metszettem szőlőt, azt sem tudom, hogyan kell. Mondtam is Annának, hogy ne akarja majd rám bízni, nehogy kivágjam a féltve őrzött szőlőt. Amúgy te tudod, hogyan kell metszeni? Vagy mit jelent az, hogy fiatalítás…na nekem ezek mind latin szavak voltak, de ha megmondták, hogy mit csináljak, és meg is mutatják, akkor képes leszek rá.

Az édesapja nagyon kedves volt, mert mindent mesélt a szőlőről, az ültetésről, meg minden egyéb fontos tudni valóról. Anna persze csak nevetett, hogy hogy örül az édesapja, hogy végre valakinek elmesélheti újra ezeket a történeteket.

Az utazás

Mivel kocsival mentünk, így lényegesen kevesebb tartott, mintha vonattal, vagy busszal mentünk volna. Igaz, én könnyen beszélek, hiszen nekem van egy helyes kis járművem, amibe csak bepattanok, és már mehetek is. Na ne gondolja senki, hogy valami hiper szuper új járgány, mert nem az, és meg is dolgoztam minden fillérért amit kifizettem érte. Ha nekem nem lenne, akkor valamelyik tömeg közlekedést kellett volna választani, hiszen Annának nincs kocsija.

Mondta is hogy mennyire meg örült, hogy ezzel utazunk, így egy csomó dolgot összeszedett, amit már régen le akart volna vinni a szüleinek, csak nem volt rá lehetősége. Hogy miket? Például befőttes üvegeket, amit nem szabad kidobni, mert drága kincs…

Ha valahol belegondolok, igazuk van, hiszen számtalan alkalommal látom a boltok polcain a befőző időszakban, hogy mennyibe kerülnek. Na már most ha ő kidobja, a szüle meg megveszik ha kell, annak mi értelme? Így kerültek be üvegek, és persze vásárolt nekik egy két holmit is. Azért mondanom sem kell, minden rossz szándék nélkül, hogy úgy megpakoltuk az autót, hogy tele is lett…

Mindenre felkészülve

Miután nem tudtuk, hogy milyen idő lesz minden féle holmit pakoltunk be a hétvégére. Közben azt is megbeszéltük, hogy szombat kora reggel helyett pénteken munka után lemegyünk, mert akkor kényelmesebb.

Persze nem kell bemutatni, hogy munkából nem olyan egyszerű elszabadulni. Még délután kettő órakor egy olyan paksaméta volt előttem, hogy azt gondoltam soha nem fogok elszabadulni bentről. Persze ilyenkor kell mindenkinek minden féle adat: Bet365 Magyarországi bónusz kódja, kérte a főnököm, én meg azt sem tudtam hol keressem hirtelen, a hatalmas kupac mögött.

Ha jól emlékszem, 6 óra körül indultunk el. Igaz, hogy este volt mire leértünk, de nagyon örülök, hogy elmentem végül Annával. Még azt is megbeszéltük, ha legközelebb megy, akkor szóljon nekem is, ha tudok, elmegyek vele kicsit kikapcsolódni.