Budapesten, fogorvos választásnál, nem a fogpótlás árak a döntőek.

Bár mindig is Siklóst fogom az igazi otthonomnak tartani, de az utóbbi időben, mióta felköltöztem Budapestre, úgy érzem kinyílt előttem a világ. Nem csak azért, mert ez a város folyton mozgásban van, itt soha nincs olyan, hogy nem történik semmi, hanem azért is, mert szolgáltatások tekintetében is sokkal, de sokkal több közül tud válogatni az ember lánya. Otthon, ha például az embernek valamilyen kezelésre van szüksége, lehet, hogy több tíz kilométert is utazni kell ahhoz, hogy azt megkaphassa. És akkor arról még szó sem esett, hogy a szabad orvos választásnak is csak akkor van értelme, ha van kik közül válogatni.

fogpótlás árakItt például, mikor a múltkor kitörött az egyik fogam, egy egész napot töltöttem azzal, hogy kiválasszam, kihez forduljak segítségért. Nekem nem csak a fogpótlás árak számítottak, hanem – fogorvosról lévén szó- a hangulat, a hozzáállás a profizmus is. Nagyon nehezen veszem rá magam, hogy elmenjek, gondolom, ezzel nem vagyok egyedül, így nagyon fontos volt, hogy rögtön olyat válasszak, aki nem hagy bennem rossz élményt, és akihez mindig szívesen fogok vissza menni, és nem akarom majd a kontrolokat sem lespórolni.

Felhívtam anyukámat, hogy segítsen választani, ő azt mondta, hogy kérdezzem meg néhány itteni barátomat, mert sokkal nagyobb bizalommal fogok menni akkor, ha valakinek már pozitív tapasztalata van, illetve, ha esetleg ez által referenciamunkát is láthatok.

Anyának mindig igaza van, mint azt tudni illik, így meg is fogadtam a tanácsát és írtam egy körüzenetet a barátaimnak, hogy ajánljanak nekem fogászati specialistát.

Mivel jó sok ajánlatot kaptam, elkezdtem őket nézegetni, és ki is választottam azt, amelyik nekem a legszimpatikusabb volt.

Most, a 21. században én azt gondolom, a modern felszerelés elengedhetetlen a precíz és minőségi munkához. Tehát ez volt az alap feltevésem, majd a további, emberileg pozitív benyomás. Budán találtam meg azt a klinikát, ahova minden félelem nélkül indultam el és a bizalmam nem is volt alaptalan. Az online időpontkérés gördülékenysége után már majdnem biztos voltam benne, hogy itt profik dolgoznak. Maga a kezelés is nagyon profin zajlott a végeredmény pedig egyszerűen csodás lett. Aki nem tudja, hogy pótolva lett a fogam, nem mondaná meg. És visszatérve a fogpótlás árakra, elnézve a végeredményt, egyáltalán nem mondanám, hogy drága volt, Sőt. Anyukám azt is szokta mondani, hogy ami jó, az sosem drága, csak az, ami nem jó és még pénzbe is kerül. Na, hát itt még sokba se került és jó is lett, szóval minden szempontból kifizetődőnek mondanám a választásomat.

Szívesen megyek vissza a kontrolokra és megfogadtam, hogy nem fogom őket már soha többé elbliccelni. Ami még nagyon tetszett, hogy egy szájhigiéniás szakember tippeket adott nekem, hogy hogyan óvhatom meg a fogaimat a további romlástól. Szerintem, ha ezeket betartom, rengeteget tudok spórolni az így megelőzött kezeléseken.

Szóval sikerült a rengeteg szolgáltatás közül egy nagyon jót kiválasztani. Hasonló bajban vagyok a nőgyógyász kérdésével, de ennek kiválasztása még előttem áll. Szerintem megint azzal kezem, hogy körbekérdezek. És ha sikerült döntenem és megtapasztalnom, majd jelentkezem a következő beszámolómmal.