Egyre népszerűbbek a klímák

Napjainkban egyre népszerűbbek a globális felmelegedéssel kapcsolatos cikkek és véleménynyilvánítások, a globális felmelegedés hatásai egyre jobban előtérbe kerülnek a vizek szintjeivel és hőmérséklet emelkedéssel foglalkozó publicisztikák. Rengetegen foglalkoznak az antarktiszi jégtáblák olvadásán át, azzal, hogy már a tavasz első heteiben megérezhetjük a nyári nap meleg sugarait. A korán érkező meleg hatásának következtében egyre többen szenvednek idejekorán hőhullámokban, fulladásosnak ható betegségekben. A túl forró időjárás nagyon kedvezőtlen a szív – és érrendszeri megbetegedésben, vagy felső légúti megbetegedésben szenvedők számára. Minden ilyenfajta problémákkal küzdő emberek számára nagyon fontos, hogy egyenletes hőmérsékletű és lehűtött szobában tudjanak pihenni.
Mikor az ilyenfajta megbetegedések tünetei jelentkeznek az embereknél, rögtön megoldást keresnek, és a tüneteket szeretnék enyhíteni. Ekkor szoktak az emberek klíma berendezést szereltetni az otthonukba, erre a célra ez mutatkozik a legjobb hűtési formának. A legjobb időpont ezen készülékek felszerelésére a tavaszi időszak, amikor még a klímát gyártó cégek nincsenek túlterhelve és tudják fogadni a megrendeléseket, és akár akciókra is szert tudnak tenni.
Ekkor fogalmazódik meg az emberekben, hogy vajon melyik klímafajta is lenne a számukra legmegfelelőbb, az adott szobát, illetve lakást milyen teljesítményű készülék tudja lehűteni a megfelelő hőfokra. Ez egy nagyon fontos, ha nem a legfontosabb kritérium egy klíma berendezés megvásárlása előtt. Ha éppen alacsonyabb teljesítményű készüléket vásárol az ember, akkor esetlegesen a kisebb kapacitásából adódóan nem tudja megfelelő, alacsony hőmérsékletre lehűteni a szobát. Ha viszont egy kisebb szobához választ nagyobb kapacitású, teljesítményű készüléket az ember, akkor feleslegesen jár majd a készülék, mert nagyobb négyzetméterű szoba lehűtésére is alkalmas lenne.

A cég kiválasztásánál is sok tényezőre kell koncentrálni. Mindig keresni kell az akciókat, illetve azt, hogy egyes cégek milyen plusz szolgáltatást kínálnak, esetleg vannak – ezen akciós klímáik. Olyan hangzatos szavakra, reklám akciókra gondolok, mint például a klíma árak szereléssel, vagy az ajándék dupla távkapcsoló. Attól a cégtől mindenképpen érdemes árajánlatot kérni, aki a klíma árak szereléssel adja meg. Országunkban létezik egy szabályozás, amely arról szól, hogy a klímák felszerelését és beüzemelését csak engedéllyel rendelkező cégek végezhetik kizárólag el, az általuk foglalkoztatott személyeknek pedig szakképzetteknek kell lenniük. Azért is praktikus olyan cégtől venni a klíma készüléket, akik árajánlatukban a klíma árakat szereléssel adják meg, mert felesleges tehertől, kíméljük meg magunkat, hogy nem kell egy másik céget keresni, akik a felszerelést, beüzemelést vállalják, azon a cégen kívül, akitől megrendeltük és leszállítják az általunk kiválasztott eszközt. Ezzel pénzt és időt spórolva magunknak.
A klímánk kiválasztásánál a következő pont is nagyon fontos lehet, ez már pedig a fogyasztása. Egyik háztartásnak sem mindegy, hogy a klíma üzembe helyezést követően mennyivel növekedik meg az áramszámlájuk. Célszerű egy energiatakarékos, modern klíma berendezést vételezni. Ajánlatos egy inverteres klíma, mely működése eltért a hagyományos klímáétól. Kevesebb energia felhasználással dolgozó készülék, abban különbözik egy normál készülékhez képest, hogy működése közben nem kapcsol le teljesen. Egy nem inverteres klíma működése közben ki és be kapcsol, ha elérte a kívánt lehűtött hőfokot, illetve érzékeli, hogy felmelegedett a szoba. Ezzel nagyobb energiát használ fel, az újra és újra indulásakor. Az inverteres klíma előnyei közé tartozik még az is, hogy állandó hőfokot tud biztosítani, működési szisztémájának köszönhetően, mellyel kevesebb energiát is használ fel.
Az állandó, stabil hőfok tartása az emberi szervezet számára is egészségesebb, mivel nincsenek a készülék beindulásakor nagyobb hideg áramlat lökések, egy normál klímáéhoz viszonyítva, melyek erős hideg fújással indulnak.
Összegezve, ha a vásárló klíma beszerzésre szánja el magát, akkor sok tényezőt kell szem előtt tartania és figyelemmel lenni a kiválasztás során. A kiválasztott és megvásárolt klíma legyen energiatakarékos, az árajánlat kérésben a klíma árak szereléssel legyenek, ezzel megkönnyítve saját dolgunkat, amennyiben tehetjük az energiatakarékossághoz tartozóan inverteres klíma legyen. Törekedjünk arra, hogy az árajánlat tartalmazza a felmérés, kiszállás díját, és, hogy a forgalmazó, fel- és beszerelő cég megfelelő időintervallumú garanciát biztosítson a készülékhez.