Egy új fürdőszoba örömei

Amikor eldöntöttük a feleségemmel, hogy kistérségbe költözünk, akkor tudtuk, hogy ezzel együtt fog járni az, hogy bármit is kell csinálni az ingatlannal, amit végül megveszünk, annak a nagy része ránk fog hárulni. Egyszerűen sokkal kevesebb lehetőség van szakembert találni, mint Budapesten, ami a maga módján persze teljesen természetes.

Építkezni eleve nem akartunk, főleg mióta tudom, hogy országszerte rengeteg üresen álló, kihasználatlan ingatlan létezik. Ennek nagy része kifejezetten vidéken található. Nem létezik, hogy ne legyen már eleve olyan épület, ami nekünk megfelelő, és emiatt feleslegesnek és túlzónak éreztem volna egy újat építeni.

Hosszas keresés után aztán megtaláltuk azt a lakást, ami nekünk való. Azért látszott, hogy ki kell majd festeni, megérné lecserélni a fűtőtesteket, de semmi sem váltott ki olyan azonnali reakciót, mint a fürdőszoba. Hogy a feleségemet idézzem:

  • Ez baromi ronda, kicsim.

Tehát úgy döntöttünk, hogy abba öljük majd a legtöbb energiát, hogy egy szép fürdőszobát alakítsunk ki magunknak. Ahogy azt korábban írtam, nem akartunk és nem is lett volna lehetőségünk másra bízni a munkát.

Mégis, tekintve, hogy egyikünk se csinált még ilyet (ez a legtöbb emberre igaz), ezért szükségünk volt egy kis segítségre. Több estét is eltöltöttünk a laptopot és a tabletet böngészve különféle blogok és üzletek honlapjait (ilyesmikre gondolok, ha valakinek ugródeszkára van szüksége) inspirációért és iránymutatásért, főleg a fürdőszoba csempe tervezés terén.

Az első mérföldkövön hamar túljutottunk, és kiválasztottuk a színt, de mint azt gondolhatjuk, ez messze nem az utolsó lépés. Ebben is segített az a szuper fürdőszoba csempe tervező cikk, amit a linkelt oldalon találtam. Long story short, miután megállapodtunk a klasszikus fehér színben, ami nem csak a tisztaságot szimbolizálja, és tágítja a teret, hanem higiéniás szempontból is a legpraktikusabb választás, ugyanis ezt a legkönnyebb tisztán tartani, és azonnal meglátszik rajta minden szennyeződés. Ezt különösen fontosnak gondoltuk mindketten, mert hamarosan ugye megérkezik a baby.

A fehér csempe mellé jól néz ki valami sötét, természetes anyag is, ami sosem megy ki a divatból, ezért sötétbarna fa bútorokat szeretnénk hozzá társítani. Emellé, hogy ne legyen olyan érzés a fürdőszobában a sima csempe miatt, mint nagyanyám fürdőjében, vagy mint egy istyle szaküzletben, ezért valamiféle dekor elemet szeretnénk mindketten. A régi divat mellett döntöttünk, egy vízszíntes dekorcsíkban ott, ahol a csempézett rész a festett fallal találkozik, mert mindkettőnknek ezt tetszett a leginkább.

A fürdőszoba azonban nem ér véget a csempével, egy levegővel átnyálaztuk azt is, hogy mi legyen a padlólappal. Mivel nem egy hatalmas helyiségről van szó, ezért minden lehetőséget meg akartunk ragadni arra, hogy valamiképpen tovább tágítsuk a teret, és erre is találtunk egy hasznos tippet. Állítólag, ha átlósan van lerakva a járólap, akkor az sokkal szellősebb látványt nyújt, mintha simán csak hálósan lenne, ami épp az ellenkező hatást éri el.

Ezen a ponton volt egy kis disszonancia kettőnk véleménye között, mert a feleségem fantáziáját megragadta egy ínyenceknek való, különlegesebb módszer is, amikor szőnyegmintásan rakják le a lapokat, de végső soron sikerült megegyeznünk abban, hogy feleslegesen nem kell bonyolítani a dolgokat.

Ami hátra van, az még a pontos méretezés kiválasztása lesz majd. A napokban megyünk majd el a szaküzletbe kiválasztani a fürdőszoba csempét, ami a terveinknek megfelel. Ezzel együtt tudjuk majd kiszámítani azt is, hogy mennyit kell majd vennünk, természetesen beleszámolva azt, hogy mennyit éri meg tartalékba félretenni belőle, amennyibben később pótolni kell majd.